avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anexa la cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anexa la cim

o intrebare : Anexa unui contract individual de munca se semneaza sau nu ?? mi-a fost intocmit in c.i.m. unde la un moment dat apare .... fisa postului este anexata contractului ... , dar aceasta anexa nu mi-a fost trimisa nici pina in ziua de azi
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 25 Octombrie 2010
sigur ca se semneaza fisa postului. dar nu cred ca e intocmita, ca n-are regim de inregistrare la itm. or s-o faca, ca sunt obligati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La pct. F din modelul-cadru al contractului individual de munca aprobat prin Ordinul M.M.S.S. nr. 64/2003, modificat si completat, se precizeaza:
‘‘Atributiile postului sunt prevazute in fisa postului, anexa la contractul individual de munca”.

Mai jos va redau prevederile Codului muncii din care rezulta obligativitatea incheierii fisei postului:

Salariatul are obligatia de a realiza norma de munca sau, dupa caz, de a indeplini atributiile ce ii revin conform fisei postului (art. 39 alin. (2) lit. a) din Codul muncii).

• Angajatorul are obligatia sa informeze salariatii asupra conditiilor de munca si asupra elementelor care privesc desfasurarea relatiilor de munca ( art. 40 alin 2, lit.a don Codul Muncii).

• Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul cu privire la (...) functia/ ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative si atributiile postului (art. 17 alin. (2) lit. d) din Codul muncii).


Asadar, fisa postului este un document obligatoriu, anexa la contractul individual de munca, si trebuie adusa la cunostinta salariatului chiar de la incheierea contractului.
Fisa postului nu intra in categoria documentelor ce trebuie depuse in evidenta inspectoratelor teritoriale de munca, potrivit Legii nr. 130/1999, modificata si completata, privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca, dar trebuie prezentata de angajator la solicitarea inspectorului de munca.

av. Bostina Elena
Puteti sa intrebati la personal poate au omis sa v-o inmaneze.In mod normal se intocmeste in 2 exemplare pe care trebuie sa le semnati la incheierea CM:un exemplar ramane la dvs.si unul la dosarul dvs.,de la societatea la care va angajati.Este posibil sa o fi semnat si dvs.in momentul angajarii dar nu i-ati dat importanta.Am vazut foarte multi angajati care semneaza fisa postului,contracte de confidentialitate si alte cele fara sa citeasca macar un rand;le semneaza asa pur si simplu apoi se intreaba care sunt drepturile si obligatiile lor in firma respectiva.
da , asa este inteleg ce spuneti , dar eu sunt un om mai tipicar de felul meu si nu semnez ceva pina nu verific de 2 sau 3 ori ceea ce scrie /........ cum de altfel am facut o verificar ela locul de munca , gasind un document semnat de altcineva in locul meu /.... mi se pare destul de frustrant in ideea ca este un document important ....
Daca este semnat de altcineva in locul dvs puteti depune plangere penala pentru savarsiea infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa post coryvas coryvas Va rog sa-mi spuneti daca exista un act normativ conform caruia se intocmeste fisa de post si cine o intocmeste. Multumesc. (vezi toată discuția)
Fisa postului ContSters126274 ContSters126274 Exista o lege care arata obligativitatea incheierii fisei postului la angajare, mai ales la peroanele care lucreaza cu bani? (vezi toată discuția)
Fisa postului Dinush Dinush Daca avem salariati de diferite nationalitati trebuie sa le intocmim fisa postului in limba lor materna? (vezi toată discuția)