avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... motiv divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

motiv divort

Intrebare: Este motiv serios de divort lipsa relatiilor conjugale de peste patru luni?Sotul meu nu vrea.ce parere aveti?ajutati-ma cu un sfat,va rog#-o
Cel mai recent răspuns: limoncello , utilizator 12:01, 19 Iunie 2010
este foarte serios
eu zic ca ar trebui sa aveti o discutie calma cu sotul pe aceasta teme si sa-i explicati ca ceea ce face duce la o ruptura sigura si se distruge casnicia.
sexul intretine relatia.
Va recomand ca, in prealabil, sa discutati cu sotul despre problemele sale, ce-l preocupa, ce-l supara astfel incat refuza aceasta.
Puteti apela si la o consiliere maritala la un psiholog, poate va ajuta...
Daca lucrurile nu se pot indrepta nicicum, va trebui sa dovediti in fata instantei cele pretinse, ori dovada cu martori a acestui fapt ...va fi cam greu...
Daca aceasta situatie a condus la certuri, la separarea in fapt a sotilor, la neglijarea obligatiilor de familie ale sotului etc. care pot fi dovedite cu martori, atunci aveti sanse de a obtine divortul. Daca sotul nu este de acord cu divortul si alt motiv nu aveti decat cel invocat mai sus, este foarte greu de dovedit...
Va recomand sa consultati un avocat caruia sa-i dati detalii in ceea ce priveste casnicia dv. si, in functie de imprejurarile cauzei, va poate da cele mai bune sfaturi.
Succes! ;)
Va multumesc pentru sfaturi.Discutii tot am avut, dar degeaba....dureaza de f. mult timp situatia
Bineinteles, insa problema este una delicata atunci cand dorinta si implicit dragostea partenerului par sa fi disparut total.Un sfat personal ar fi sa adoptati pozitia demna de a discuta pe aceasta tema dar nu insistand foarte mult pentru ca din punctul meu de vedere dragostea trebuie sa vina de la sine, atunci cand exista cu adevarat si nu trebuie cersita mai ales ca ea trebuie sa fie liantul existentei unui cuplu.
Culmea e ca el imi spune ca ma iubeste....ptr. mine este o dragoste f. ciudata...ma iubeste ca pe un bibelou sau cum...n-am intalnit nicaieri in jurul meu o asemenea situatie..nici nu stiu ce sa fac.Suntem casatoriti de aproape 10 ani si avem si un copil.

Alte discuții în legătură

Divortul ca moft DavidR DavidR Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca in situatia mea divortul cerut de sotie va fi considerat un moft de catre judecator, sau nu. Faptele sunt urmatoarele: ... (vezi toată discuția)
Buna sotul vrea sa ne despartim dar nu prin divort fiecare sasi vada de viata lui Elena lenuta antonia Elena lenuta antonia Sotul vrea sa ne despartim dar fara divort eu va trebui sa plec de aici unde locuiesc .locuiesc cu mama lui(soacra)avem si un copil impreuna el este mai mult ... (vezi toată discuția)
Nedivortati, nu am parte de copilul nostru, minor fiind Cristian_Gabriel Cristian_Gabriel Buna ziua. Acum aproape 7 luni eu cu sotia mea ne-am certat. A luat copilul si a plecat la mama ei. Precizez ca mama ei sta intr-o garsoniera impreuna cu sotul ... (vezi toată discuția)