avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cum pot sa contest sentinta de deschidere a procedurii ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cum pot sa contest sentinta de deschidere a procedurii simplificate

buna seara.va rog daca poate cineva sa-mi spuna daca pot sa fac recurs sau contestatie la sentinta de deschidere a falimentului din 15.06.2010 (firma fiind in insolveta din 2009) avind o datorie de 23 mii ron,din care am platit pana acum 15% si pot plati diferenta in 3 luni.Vreau sa-mi salvez firma.VA multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 20:21, 18 Iunie 2010
puteti face recurs in termen de 10 zile de la comunicarea hotararii..
Art. 11 din legea 85/2006
(1) Principalele atributii ale judecatorului-sindic, in cadrul prezentei legi, sunt:
a) pronuntarea motivata a hotararii de deschidere a procedurii si, dupa caz, de intrare in faliment atat prin procedura generala, cat si prin procedura simplificata;

Art. 8 (1) Curtea de apel va fi instanta de recurs pentru hotararile pronuntate de judecatorul-sindic in temeiul art.11.
(2) Termenul de recurs este de 10 zile de la comunicarea hotararii, daca legea nu prevede altfel.
(3) Recursul va fi judecat de completuri specializate, in termen de 30 de zile de la inregistrarea dosarului la curtea de apel. Citarea partilor in recurs se face potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila.
In vederea solutionarii recursului, se trimit la curtea de apel, in copie certificata de grefierul-sef al tribunalului, numai actele care intereseaza solutionarea caii de atac, selectate de judecatorul-sindic. In cazul in care instanta de recurs considera necesare si alte acte din dosarul de fond, va pune in vedere partilor interesate sa le depuna in copie certificata.
Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
daca pot sa fac recurs sau contestatie la sentinta de deschidere a falimentului din 15.06.2010 (firma fiind in insolveta din 2009)

Informatiile sunt contradictorii
- cum adica firma este in insolventa din 2009?
- cine a cerut deschiderea proc de faliment ?? deoarece suma de 23000 lei este sub pragul limita ?
Nu cred ca este o contradictie, s-ar putea sa aibe dreptate, pentru ca pragul limita s-a modificat chiar in 2009 prin Legea 277, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 486 din 14/07/2009.
Pana atunci era 10.000 lei.
Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2010
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment prin procedura simplificata Borza Borza Buna, O S.R.L. este deja la al 3 lea termen : la ultimul termen s-a dispus: \"Admite cererea de deschidere a procedurii insolventei\". Intrebare : - se mai ... (vezi toată discuția)
Cat timp dureaza recursul la insolventa? florindbro florindbro In cat timp se poate termina recursul declarat impotriva sentintei de deschidere a procedurii insolventei? Exista un termen limita? Pe timpul judecarii ... (vezi toată discuția)
Intrebare mavexim mavexim daca este o greseala pentru faptul ca judecatorul sindic a dat inceperea procedurii insolventei pentru o datorie prescrisa veche de 5 ani?cum pot scoate firma ... (vezi toată discuția)