avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract uzufruct

Buna ziua,urmeaza sa divortez si doresc sa fact un contract de uzufruct cu sotul meu.Casa in care locuim este jumate mosterirea lui si jumatate este a aandoura, deci eu am 25%.Avand doi copii mici ( 3 luni respectiv 3ani ), sotul a fost de acord sa ma lase sa locuiesc in continuare in casa.Vreau sa stiu daca dupa divort efectele acestiu contrac raman aceleas !El mi-a sugerat sa semnez inainte ca-i cedez lui partea mea, apoi sa facem contractul de uzufruct, ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 10:51, 18 Iunie 2010
Buna ziua !
Data fiind situatia in care va regasiti nu va sfatuiesc sa semnati inainte , pt ca nu se stie ce se intampla ..... Nu inteleg de ce trebuie sa faceti contract de uzufruct din moment ce si dvs. aveti drept de proprietate asupra bunului . Daca sotul (pt ca este inca sotul dvs. inteleg ) este de acord sa stati in locuinta nu vad de ce trebuie si contract de uzufruct .
E ceva putred la mijloc !
Cel mai bine este sa discutati cu un avocat, dar inainte de acest lucru, bine ar fi sa nu luati nici o decizie si nici sa semnati nimic.
buna ziua.
o sa ii cedati in cuprinsul unui contract de tranzactie.
sotului ii va reveni nuda proprietate, iar dvs dr de uzufruct viager.
indicat ar fi sa aveti avocat .
doresc contract de uzufruct pentru ca , din moment ce el mi-a comunicat ca doreste sa divortam pentru ca are o alta....iar eu abia nascusem cel de-al doilea copil (situatie destul de dramatica), nu vreau ca dupa ceva timp sa se mute cu ea in casa noastra.El e de acord sa ma lase sa locuiesc inca aici pentru ca nu am alta posibilitate momentan.Vrea ca toata proprietatea sa fie pe numele lui,si sa l-e ramana copiilor,insa ma gandesc ca daca se casatoreste si are alti copii atunci iar ar fi o problema.....
da intrucat acest imobil va intra in masa succesorala a lui, si vor avea dreptul si ceilalti descendenti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care ... alice65 alice65 Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care sunt drepturile fiecaruia in cazul decesului sotului pentru a evita orice fel de hartuire in ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are al doi lea sot? covadonga covadonga buna ziua.parintii mei sant divortati,santem doi copii majori la parinti,mama nud proprietar,tata uzufruct.in prezent mama traieste in concubinaj cu un domn ... (vezi toată discuția)
Nuda proprietate si uzufructul viager - interpretare contract James_Hetfield James_Hetfield Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati în problema urmatoare cu care s-a confruntat o prietena. La momentul cand s-a prezentat la Politie împreună cu ... (vezi toată discuția)