avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi banesti -reintegrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi banesti -reintegrare

Buna ziua,
In urma reintegrarii pe vechiul loc de munca un salariat a beneficiat de acordarea drepturilor banesti.
Dar in perioada concedierii -reintegrarii societatea a acordat si tichete de masa salariatilor societatii, mai mult anterior concedierii salariatul respectiv a beneficiat de acordarea acestor tichete de masa.]
Este indreptatit salariatul reintegrat sa solicite si sa primeasca contravaloarea tichetelor de masa de care a fost lipsit pe perioada concedierii anulata avand in vedere ca instanta a obligat societatea la acordarea drepturilor banesti de care a fost lipsit si a celorlalte drepturi?
Cel mai recent răspuns: viorell2004 , utilizator 22:01, 9 Martie 2012
Da dar sunt prevazute de CCM
Exista totusi o problema . in acceptiunea legiuitorului drepturile salariale si alte drepturi de care ar fi beneficiat au caracter de despagubire- ( de accea nu se acorda daune morale pentru nelegalitatea concedierii). In acelasi timp tichelete conform legii 142/1998 care este legea speciala prevd ca se acorda numai pentru luna in care se face distribuire conditinand modul de folosire etc... Sa zicem ca se pune in executare silita sentinta de reintegrare si plata drepturilor de care ar fi beneficiat , ececutarea vizand acordarea ticheletelor .... Angajatorul face contestatie la executare .......... Astfel, instanta se va confrunta cu cererea salariatului de a explicita dispozitivul cu privire la faptul: daca prin celelalte drepturi de care ar fi beneficiat se include tichetele de masa ...
Totusi cred ca in lumina legii 142/998 este interzis compensarea in bani a tichetelor de masa.

In concluzie este necesar un recurs in interesul legii sub aspectul mentionat.

Sau este necesar ca insasi prin contestatia laconcediere sa se solicita cu titlu de daune interese contravalorii tichetelor de masa de care a fost lipsit pe timpul concedierii nelegale .
Aceast ultim considerent cred ca este cel mai pertinent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare - "toate celelalte drepturi de care ar fi beneficiat" Paul Simion Paul Simion Speta: angajatul castiga procesul prin care a solicitat anularea deciziei de concediere si obtine o sentinta prin care fostul angajator este obligat sa-i ... (vezi toată discuția)
Despagubiri ca urmare a concedierii ilegale Instantlife Instantlife Se calculeaza si contravaloarea tichetelor de masa? Multumesc (vezi toată discuția)
Reintegrare in functie -drepturi popescu marcela popescu marcela In urma reintegrarii angajatorul este obligat sa acorde toate drepturile de la data reintegrarii. In situatia in care anterior concedierii, angajatul a ... (vezi toată discuția)