avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... angajare somer
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

angajare somer

buna ziua,vreau sa angajez pe cineva care este in prezent in somaj,unde trebuie sa ma adresez,ce acte sunt necesare si ce termene trebuiesc indeplinite pentru depunerea acestora?ce beneficii are o firma care angajeaza persoane care se afla in somaj?
multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 12:17, 20 Iunie 2010
1. Trebuie sa va adresati AJOFM de care apartineti cu sediul firmei.
2. Da la AJOFM luati un formular "Lista cu locurile de munca vacante", il completati si il transmiteti la AJOFM, chiar si prin somerul pe care vreti sa-l angajati.Acesta va primi o repartitie catre unitatea dvs.
3. Dupa ce ii incheiati contractul individual de munca (CIM) si il inregistrati la ITM, cu o copie dupa acesta salariatul se duce la AJOFM sa i se inceteze somajul.
4. Tot cu o copie dupa CIM dvs. va duceti la AJOFM si spuneti ca vreti sa beneficiati de prevederile OUG 13/2010 si vi se va spune ce acte sa depuneti pentru asta.
5. Sa cititi OUG 13/2010 (M.O. 136/01.03.2010) din care va redau:
Art. 1 - (1) Angajatorii care, în anul 2010, pe locurile de muncă nou-create stabilesc, în condiţiile legii, raporturi de muncă cu persoane provenite din rândul şomerilor aflate în evidenţa agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă cu minimum 3 luni anterioare datei stabilirii raporturilor de muncă potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă şi pe care le menţin în activitate pe o perioadă de cel puţin 12 luni beneficiază, pe o perioadă de 6 luni de la data încadrării, de scutire de la plata contribuţiilor de asigurări sociale pentru aceste persoane.
6. In Legea 76/2002 mai exista si alte facilitati daca angajati someri in varsta de peste 45 de ani, unici intretinatori de familie, absolventi de invatamant din ultimul an de studii etc.
Legea 76/2002
Art. 41.
(2) Angajatorii care au încadrat în muncă, conform legii, persoane din rândul beneficiarilor de indemnizaţii de şomaj au obligaţia de a anunţa în termen de 3 zile agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă la care aceştia au fost înregistraţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimularea angajatorilor in vederea angajarii somerilor edusa edusa daca e sa ma angajez si sunt inca in somaj de ce beneficiez sau firma angajatoare. multumesc (vezi toată discuția)
Este scutit angajatorul de taxe daca angajeaza o persoana care este in somaj? giulia82 giulia82 Buna ziua, eu sunt in somaj pana pe 1.08.2010 si as vrea sa stiu daca ma angajeaza cineva acum,este scutit de taxe pentru mine 6 luni?daca asa este legea,si ... (vezi toată discuția)
Repartitie somaj Vioreld Vioreld buna ziua. daca o societate are sediul intr-un oras si vrea sa angajeze un salariat dintr-un alt oras, repartitia de la somaj se obtine de la agentia cu sediul ... (vezi toată discuția)