avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimularea angajatorilor in vederea angajarii somerilor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimularea angajatorilor in vederea angajarii somerilor

daca e sa ma angajez si sunt inca in somaj de ce beneficiez sau firma angajatoare. multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:09, 30 Noiembrie 2010
CARE ESTE LEGEA?
1. Este vorba de Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, din care va redau numai un fragment:
Art. 85. - (1) Angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale sunt scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă persoanelor încadrate din aceste categorii, şi primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 2 ani.
...
2. Ar mai fi si OUG 13/2010 privind reglementarea unor măsuri în vederea stimulării creării de noi locuri de muncă şi diminuării şomajului în anul 2010, din care va redau tot un fragment:
Art. 1 - (1) Angajatorii care, în anul 2010, pe locurile de muncă nou-create stabilesc, în condiţiile legii, raporturi de muncă cu persoane provenite din rândul şomerilor aflate în evidenţa agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă cu minimum 3 luni anterioare datei stabilirii raporturilor de muncă potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă şi pe care le menţin în activitate pe o perioadă de cel puţin 12 luni beneficiază, pe o perioadă de 6 luni de la data încadrării, de scutire de la plata contribuţiilor de asigurări sociale pentru aceste persoane.
...
3. Daca cititi aceste acte normative, unde sunt stipulate mai multe posibilitati de stimulare a angajatorilor si a somerilor, veti gasi unde v-ati putea incadra si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare subventie ajofm - lipsa fonduri Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, in baza art 85 din L76/2002 (1) Angajatorii care incadreaza in munca pe perioada nedeterminata someri in varsta de peste 45 de ani sau someri care ... (vezi toată discuția)
Firme care angajeaza someri peste 45 de ani ana & maria ana & maria firmele care au angajat someri peste 45 de ani mai sunt scutite de darile catre stat pentru angajatul respectiv ? (vezi toată discuția)
Subventie somaj costicul costicul In care cazuri o intreprindere individuala poate beneficia de subventie pt somaj? (vezi toată discuția)