avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 salarii dupa pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 salarii dupa pensionare

Va rog sa ma ajutati intr-o problema privind salarizarea: un cadru didactic solicita la iesirea la pensie doua salarii conform contractului colectiv de munca la nivel de ramura; nu stiu daca contractul colectiv la nivel de ramura pentru anul acesta este semnat si nici daca noua legislatie care se aplica de anul acesta in domeniul salarizarii mai permite acordarea de astfel de drepturi. M-ar interesa baza legala.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: arhontele , utilizator 17:38, 20 Iunie 2010
Este corect ceea ce sustin contabilii , dar in speta nu este aplicabila aceasta sustinere intrucat exista temei legal de acordare.
temeiul ar fi CCM?
Da, intr-adevar temeiul legal il reprezinta Contractul colectiv de munca.
considerati ca aceste 2 salarii se pot acorda avand in vedere art.3 din OUG 1 din 2010
tap a scris:

considerati ca aceste 2 salarii se pot acorda avand in vedere art.3 din OUG 1 din 2010

Da, aceste salarii nu intra in categoria drepturilor salariale la care se refera art.3 din Legae nr.330/2009.

Alte discuții în legătură

Abrogare? arhontele arhontele Curtea Constitutionala a afirmat ,in baza art.29(1),(6),ca ordonanta 41/2009 este inadamisbila. Art.29. - (1) Curtea Constituţională decide asupra ... (vezi toată discuția)
Spor de dispozitiv LIA VRANCEANU LIA VRANCEANU Buna ziua . Am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra in urmatoarea speta : in anul 2009 am castigat , in instanta , acordarea sporului de dispozitiv in ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare LUMI1971 LUMI1971 Lucrez ca administrator financiar in cadrul unei institutii de invatamant.In luna ianuarie 2010 a decedat un salariat.Sotia acestuia cere pe langa ajutorul de ... (vezi toată discuția)