Motivul invocat de asigurator (Aliantz Tiriac) este acela ca la inspectia de risc automobilul era deja avariat si din acest motiv nu se poate deconta o parte din cheltuiala cu reparatia. In contractul initial nu scrie nici o mentiune referitoare la avarii ale autovehiculului cand s-a facut inspectia de risc iar pozele respective care s-au facut atunci nu arata ca automobilul ar fi lovit in zona respectiva unde zice asiguratorul ca ar fi fost lovit inainte de accident. Problema este ca ei zic ca lor li se pare ca a fost avariat dinainte iar eu zic ca nu si ei nu platesc. Am facut o sesizare la firma de asigurari sa mai analizeze dosarul inca odata, dar daca raspunsul va fi tot negativ din partea lor, as vrea sa stiu care sunt optiunile mele. E ok daca platesc eu catre service partea care ei nu vor sa o plateasca sau prin aceasta le dau dreptate (automobilul e deja in service de mai bine de o luna, iar de 2 saptamani e reparat gata de predare) Comisia de supraveghere a asigurarilor chiar functioneaza? Adica, daca fac o sesizare ma pot astepta sa se intample vreo minune sau doar va trimite o adresa la asigurator pentru ca acesta sa reanalizeze dosarul, lucru care eu deja l-am facut. Exista posibilitatea de conciliere sau doar dupa ce ii actionez in justitie apare acesta posibilitate? La OPC are rost sa fac o reclamatie sau ei nu se ocupa de firme de asigurari?
Va multumesc anticipat.
Daca la data cand ati intocmit o polita dea asigurare CASCO pe inspectia de risc era trecut ca un anumit reper era avariat si dv. ati semnat acel document atunci reperul respectiv nu va fi despagubit de asigurator decat in cazul ca era vorba de o reinnoire de polita. Daca polita de asigurare a fost facuta si dupa un timp s-a produs o avarie in intewriorul termenului asigurat, chiar daca s-a produs ulterior o alta dauna, asiguratorul este obligat atunci sa va despagubeasca. In rest actionati conform sfaturilor date de consultantu nucu$.
Inteleg ce spuneti. Dar in conditiile generale la polita de casco scrie ca asiguratorul poate refuza plata unei daune daca a fost semnalata in scris in polita SAU daca reiese din fotografiile facute la inspectia de risc initiala.
Inspectorul/agentul care a intocmit polita, trebuia sa fotografieze masina (pt. exterior) in 4 pozitii, din care ar fi reiesit cu siguranta orice defectiune/zgarietura.Pozitiile sunt: 1-diagonal fata stanga;2-diagonal fata dreapta;3-diagonal spate stanga;4-diagonal spate dreapta.In acest fel, toate cele 4 laturi sunt vizibile si nu se poate insinua o eventuala "este/nu este lovita", intrucat fiecare poza cuprinde nr. inmatriculare(fata sau spate) si una dintre cele doua laterale.Daca aceste 4 fotografii nu se gasesc la dosarul politei, este strict vina celui care a eliberat polita si eventual este tinut sa raspunda (material)pentru un eventual prejudiciu produs firmei de asigurari.Nici acesta nu este un motiv pentru a nu se plati reparatia.(lipsa pozelor)
Problema nu este ca nu exista pozele respective. Ele exista la dosar. Problema este ca pe una din poze la prima vedere apare o relflexie, de la o alta masina, dar daca se mareste poza se vede ca e o reflexie. Este singura poza facuta pentru zona respectiva la constatarea initiala. Firma zice ca reflexia e lovitura, iar eu care stiu sigur ca masina nu era lovita inainte si vad clar ca e o reflexie zic ca nu. Problema e ca firma nu doreste sa plateasca si eu tot fac reclamatii si sesizari. Pana in ziua de azi am o intarziere de 21 de zile datorita termenelor de asteptare ptr rezolvarea sesizarilor, care oricum nu se rezolva favorabil ptr mine. In situatia aceasta nu prea stiu ce sa mai fac, mie imi e clar ca masina nu era lovita de dinainte, dar nu vad care imi sunt optiunile in continuare.
O simpla poza "interpretabila" nu poate fi motiv decat pentru discutii interne intre insp.asigurari si insp.daune.Pe formularul Cerere+raport insp.risc, exista rubrica privind "prezinta avarii caroserie DA/NU". Obligatoriu trebuia completata explicatia daca marcarea ar fi fost DA.In lipsa acestei notari, adresati-va Dep.Daune Auto din Centrala, reclamand aspectul.Succes! :rtfm::thumbup: