Motivul invocat de asigurator (Aliantz Tiriac) este acela ca la inspectia de risc automobilul era deja avariat si din acest motiv nu se poate deconta o parte din cheltuiala cu reparatia. In contractul initial nu scrie nici o mentiune referitoare la avarii ale autovehiculului cand s-a facut inspectia de risc iar pozele respective care s-au facut atunci nu arata ca automobilul ar fi lovit in zona respectiva unde zice asiguratorul ca ar fi fost lovit inainte de accident. Problema este ca ei zic ca lor li se pare ca a fost avariat dinainte iar eu zic ca nu si ei nu platesc. Am facut o sesizare la firma de asigurari sa mai analizeze dosarul inca odata, dar daca raspunsul va fi tot negativ din partea lor, as vrea sa stiu care sunt optiunile mele. E ok daca platesc eu catre service partea care ei nu vor sa o plateasca sau prin aceasta le dau dreptate (automobilul e deja in service de mai bine de o luna, iar de 2 saptamani e reparat gata de predare) Comisia de supraveghere a asigurarilor chiar functioneaza? Adica, daca fac o sesizare ma pot astepta sa se intample vreo minune sau doar va trimite o adresa la asigurator pentru ca acesta sa reanalizeze dosarul, lucru care eu deja l-am facut. Exista posibilitatea de conciliere sau doar dupa ce ii actionez in justitie apare acesta posibilitate? La OPC are rost sa fac o reclamatie sau ei nu se ocupa de firme de asigurari?
Va multumesc anticipat.
Exista o clauza in contract in care scrie ca nu se repara daunele anterioare incheierii politei daca au fost semnalate in raportul insp de risc SAU reies din fotografiile facute in timpul acelei inspectii de risc (cele 4 fotografii). M-am tot adresat departamentului daune din centrala si de acolo am primit raspunsul pe care vi l-am comunicat, acela ca masina prezinta avarii la insp de risc.
Fiind numai o singura poza(obligatoriu trebuiau sa fie doua:una din fata lateral si a doua din spate lateral) nu se poate dovedi ca nu este reflectie.Poza care lipseste ar fi eliminat orice dubiu.(nu putea apare aceeasi reflexie din directii opuse).
In aceasta situatie, asistat de un avocat, initiati o conciliere in vederea unei actiuni civile.Folositi si avantajul faptului ca reparatia se efectueaza numai pe baza constatarii reprezentantului asiguratorului, in cazul de fata inginerul de diagnostic al service-ului,care are aceasta delegare de la asigurator in baza protocolului.Orice defectiune/avarie care nu se datora evenimentului, nu putea fi constatata/confirmata de catre acesta.Toate observatiile/interventiile facute dupa reparatie, nu pot afecta asiguratul ci ,asa cum am mai afirmat, au cel mult o rezolvare administrativa intre cei doi semnatari ai protocolului.
:offtopic: TOTUL E BINE CAND SE TERMINA CU BINE!!=D>=D>=D>
Ma bucura mp-ul prin care m-ati anuntat ca ati urmat sfatul si rezultatul a fost ca asiguratorul si-a recunoscut vina,:thumbdown:cedand prin acceptarea platii reparatiilor:surrender:.Era normal finalul si temerea ca s-ar putea repeta serialul, se justifica emotional dar nu este posibila si nici probabila o recidiva.:thumbup: