avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... sfat legat de masterat
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

sfat legat de masterat

as dori si eu un sfat, va roooooooooooog!!!!!!!!!!

sunt proaspat absolventa de drept, si as dori sa urmez unul sau doua programe de master , dar nu ma hotarasc in ce domenii :sorry:

ce mi ati recomanda sa urmez si pe la ce facultati?

multumesc
Cel mai recent răspuns: gabriel teodorescu , utilizator 22:20, 30 Iunie 2010
Astfel de sfaturi nu se pot da.

Masteratul este bun pentru un aspirant la o functie de conducere si dezavatanjeaza absolventii promotiilor anterioare, care nu au urmat cursuri postuniversitare.

Trebuie sa iti alegi un domeniu care iti va folosi in care vrei sa profesezi.

Daca ar trebui sa hotarasc, eu as opta pentru ceva de care este nevoie pe piata muncii: MBA (Masters of Business Administration).
eu ma gandeam sa fac ceva gen dreptul afacerilor, dar nu am gasit prea multe detalii privind materiile ce se urmeaza, si nici despre profesorii care predau respectivele materii.....................

poate sa mi ofere cineva detalii despre un astfel de master organizat de universitatea bucuresti?

si poate ma lamureste si pe mine cineva ce anume se intelege prin corporate law?:(
1. ref. master vezi:
[ link extern ]

2. Corporate law, in traducere libera, inseamna avocat de corporatie. Cu alte cuvinte, este este un consilier juridic specializat in dreptul societatilor cu atributii de consilierea juridica privind societatile: drepturilor si obligatiilor lor s.a.
Eu as recomanda un master la Universitatea de Drept, Univ. Buc. pentru ca sunt exigente ridicate si chiar inveti pentru examene, acum depinde de ce doriti sa faceti mai departe in cariera dvs. Spre exemplu, pentru cei care se orienteaza spre INM, este bun un master de genul Cariera Judiciara, unde sunt tratate in special penalul, civilul, cele 2 proceduri si cateva materii mai putin importante.Am inteles ca anul acesta, masterul a fost 27 milioane. Eu am optat pentru acelasi master insa la Titulescu, aceiasi profesori insa programul cursurilor imi era mai accesibil. Aici costa 18 milioane, dar exigentele sunt mult sub nivelul Facultatii de drept de la stat.
In alte domenii, ar mai fi drept comunitar, cred ca si dreptul afacerilor (la Titulescu erau aceste programe de master), Stiinte Penale ... mie mi se pare ca aveti de unde alege, numai sa stiti ce va intereseaza. Puteti suna la secretariatele facultatilor sa cereti detalii, daca nu gasiti pe site-urile lor programul cursurilor din anul tocmai incheiat, materii, profesori etc.
Mult succes.
recomand masterele facultatii de drept din iasi de la univ cuza (de stat). acestea dureaza 2 ani, au profesori f bine pregatiti (de ex. tudorel toader, judecator Curtea Constitutionala) si exigentele sunt pe masura (inveti, esti la buget, daca nu, la taxa) site-ul univ este: www.uaic.ro, sectiunea mastere! imi amintesc de 2 programe de masterat de anul trecut din trei programe: drept european, dr. afacerilor...(la astea 2 te poti inscrie indiferent de facultatea absolvita)

Alte discuții în legătură

Ce presupune masterul in cariera judiciara? sbdcl sbdcl ce presupune masterul in cariera judiciara mai exact?mersi (vezi toată discuția)
Masterat in drept la universitatea titu maiorescu vella85 vella85 Buna ziua.Sunt si eu o proaspat absolventa a facultatii de Drept, si intentionez sa urmez un master.Problema e k dupa ce am cantarit toate optiunile oferite de ... (vezi toată discuția)
Master resurse umane ella_v ella_v Buna dimineata. Daca se poate va solicit cateva \'opinii\' in legatura cu masterele in domeniul resurselor umane, din Buucuresti. Ma pregatesc de intrarea la ... (vezi toată discuția)