avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie amenda

In data de 18.06.10 am parcat autoturismul pe trotuar (in realitate un spatiu cu noroi uscat), din cauza ca nu am gasit in zona respectiva un loc unde sa parchez regulamentar. Precizez ca unde am parcat nu incurcam traficul rutier sau pietonal sau accesul in vreo institutie, cu alte cuvinte nu deranja pe nimeni.
Cu toate acestea politia locala Timisoara, m-a amendat pentru pentru parcare pe trotuar cu suma de de 600 lei si a dispus si ridicarea autoturismului de catre ADP (administratia domeniului public), pentru care am fost fost obligat sa platesc inca 550 lei.
In urma procesului verbal incheiat am cerut la mentiuni sa se precizeze ca, contest decizia politiei locale de a ridica masina.
Ce trebuie sa fac mai departe si ce demersuri sa fac si unde???
Ce sanse am sa rezolv ceva?????

Am termen la dispozitie 15 zile.
Consider ca se putea foarte bine sa platesc o amenda pentru parcare ilegala (in noroi) si atat.
E normal sa platesc un serviciu pe care eu nu l-am solicitat????
Cel mai recent răspuns: florin_stefanache , utilizator 13:47, 23 Iunie 2010
Luati legatura cu un avocat din Timisoara. Din cate stiu eu sunt sute de procese pe rol cu ADP`ul. HCL`ul (cotararea de consiliu local) este oarecum ilegala. Din susrse sigure stiu ca s-au castigat peste 90% din procese impotriva lor.

Cititi [ link extern ] /

Gasiti pe google destul de multe indicii in privinta asta.
Ultima modificare: Duminică, 20 Iunie 2010
Dekan Andrei, Consilier juridic
Nu este normal sa platiti un serviciu pe care nu l-ati solicitat.
De asemenea, nu este corect ca dvs. sa parcati autoturismul pe domeniul public al mun. Timisoara in locuri interzise. Pentru acesta fapta vi s-a intocmit pv de constatare, iar ridicarea autoturismului s-a dispus in baza hotararii consiliului local. Spatiul cu noroi "uscat" se numeste, in mintea politistilor comunitari, spatiu verde pe domeniul public (trotuar).
Puteti contesta la judecatorie pv si masura "abuziva" de ridicare a autoturismului, daca aveti dovezi suficinete de a va proba nevinovatia.
@AndreiDKN

Ar avea sanse daca HCL ar fi ilegala. Disputa este intre unii consilieri si firma castigatoare a licitatiei in vederea punerii in aplicare a H.C.L. nr. 241/11.11.2003 ( S.C. Administrarea Domeniului Public S.A. Timisoara – detinator al licentei TELPARK).
Si la Timisoara este batalie pentru ciolan (vorba aceea: De la Timisoara in toata tara!).

Ultima modificare: Duminică, 20 Iunie 2010
Darie Tudor, utilizator
Multumesc!
Daca am cerut sa se mentioneze in pv ca, contest decizia politiei comunitare, mai trebuie sa depun ceva la tribunal, nu merge in instanta si asa????
Am inteles ca unii asa au pocedat?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva procesului verbal de contraventie pentru ridicare auto razvanmitre razvanmitre Buna ziua! Astazi mi-au ridicat masina in sectorul 1 de pe bulevardul kiseleff, si as avea cateva intrebari: In primul rand motivul ridicari este ... (vezi toată discuția)
Hcl 206/2009, hcl 371/2007, art. 28 lit. b) - lit. m) incalca oug 195/2002, art. 142, lit. n) ContSters184021 ContSters184021 Ce este de facut atunci cand guvernul stabileste ceva, parlamentul aproba, iar un consiliu local stabileste exact invers, pentru a incasa bani ilegal? ... (vezi toată discuția)
Conditionarea platii amenzii pe loc contra deblocarii - este ilegal sau nu? trazco trazco In data de 07.07.2011 mi-a fost blocata masina in Timisoara, langa Piata 700, pe str. Brediceanu, aceasta fiind parcata pe o insula pavata, nu trotuar sau ... (vezi toată discuția)