avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cu sau fara TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cu sau fara TVA?

Daca cumpar ca persoana fizica o masina second hand cumparata de altcineva , tot persoana fizica romana, din UE si neimatriculata trebuie sa platesc TVA?
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 20 Iunie 2010
VONPAUL006, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:17, 21 Iunie 2010
Persoana fizica romana de la care vreti sa cumparati are acte de proprietate pe masina?
Multumesc pentru raspuns.
Are factura externa dar ca persoana fizica si eu doresc sa cumpar tot ca persoana fizica .
nu se plateste tva, fiind o tranzactie intre persoane fizice.
Multumesc.
Eu , ca persoana fizica, pot sa il inchiriez la firma , la mine , ca persoana juridica?

Multumesc !
Bineinteles. Asociatul, persoana fizica, este alta persoana din punct de vedere juridic decat societatea, proprietate a aceleiasi persoane fizice. Ca urmare, intre cele doua entitati se poate incheia un contract de inchiriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara officemariana officemariana BUNA ZIUA. Va multumesc ca ne ajutati Sint o firma neplatitoare de tva in romania si doresc o achizite remorca auto noua din germania(cam 2000 euro).POT face ... (vezi toată discuția)
Tva masina din germania Alex2424 Alex2424 Reprezint o firma neplatitoare de TVA din romania si as dori sa cumpar o masina din Germania. Valoarea masinii este de peste 10.000 Euro. Din cate am citit, ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto ue ivancu44 ivancu44 Buna ziua, O societate platitoare de TVA doreste sa achizitioneze o masina second hand pentru societate fara a intentiona sa o revanda plateste tva? unde ? ... (vezi toată discuția)