avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dol?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dol?

Dol sau/ori/si altceva? In mai multe orase si pe Internet gasim reclame de genul: "Traduceri autorizate, apostilari, legalizari documente". Desi la sediul indicat nu se afla nici traducatorul autorizat, nu este nici un sediu al prefecturii sau tribunalului singurele institutii abilitate sa apostileze, reclama aduce persoanei juridice neautorizate foloase materiale. Care este incadrarea juridica a faptei/faptelor atat sub aspect penal, cat si civil, administrativ si comercial?
Cel mai recent răspuns: suflete.unite , utilizator 23:57, 7 Iunie 2007
nu e nimic ilegal:D
Niste baieti destepti iti iau banul si-ti fac treaba pe care o poti rezolva si singur mai ieftin si mai repede.
Cauti un traducator sa-ti faca traducerea, mergi la Tribunal si o apostilezi.
Asta fac ei dar te costa:))
Exact, nu e nimic ilegal.

La sediu poate sa fie doar o secretara care preia documentul pe care dvs il doriti tradus. El se transmite traducatorului autorizat (care poate traduce si la el acasa imbracat in pijama).
Daca solicitati si apostilare, atunci mandatati biroul in cauza care va va reprezenta la tribunal pentru obtinerea apostilei.

Cred ca nu s-a inteles esenta juridica a faptei. Firma care a postat reclama este fie un srl, fie o asociatie, adica o persoana juridica neautorizata sa faca traduceri, legalizari, apostilari etc...Lipsind tremeni de genul Intermediem, mediem sau altele similare clientul este atras creezand ca acolo se poate face totul. Dar acolo, asa cum spuneti gaseste doar o biata secretara care nu are voie sa faca nici una din aceste operatiuni. Pe de alta parte firmele respective trateaza aceste activitati ca pe o marfa, iar clientul, ca simplu cetatean, merge acolo convins ca i se vinde o marfa.
Pe de alta parte nici traducatorii autorizati, nici prefecturile, nici tribunalele nu pot sa isi delege activitatile unor terzi. Pentru ca la acel sediu sa poate fi afisata o astfel de reclama ar fi necesar cel putin un contract cu cei de mai sus, lucru imposibil pentru ca legea nu il prevede.
Sa se mai observe ca in urma unei asemenea reclame consecinta este incasarea unor sume de bani de catre o persoana juridica neautorizata in numele si pe seama unor profesii reglementate sau unor autoritati de stat. Voi reveni si in problema procurilor pe masura ce discutiile se aprind pe acesta tema.



Exact, nu e nimic ilegal.

La sediu poate sa fie doar o secretara care preia documentul pe care dvs il doriti tradus. El se transmite traducatorului autorizat (care poate traduce si la el acasa imbracat in pijama).
Daca solicitati si apostilare, atunci mandatati biroul in cauza care va va reprezenta la tribunal pentru obtinerea apostilei.


Sa se observe ca in reclama pentru traduceri lipseste tocmai numele traducatorului care va efectua traducerea, tinut ascuns de firma, dar apare numele firmei. Secretara poate fi tapul ispasitor, adica faptuitorul, in caz ca "ingineria juridica" este demontata?

Alte discuții în legătură

Concurs de infractiuni sau nu? suflete.unite suflete.unite Mi-am propous sa elaborez a lucrare stiintifica si as avea nevoie de ajutorul colegilor care lucreaza in domeniul traducerilor, al detectivilor, al ... (vezi toată discuția)
Acte eliberate in romania se pot traduce, legaliza si apostila la traducator, notar si la prefectura in italia? viola viola ACTELE ROMANILOR PREZENTI IN ITALIA POT FI TRADUSE DE TRADUCATOR AUTORIZAT IN ITALIA APOI LEGALIZATE, APOSTILATE DE NOTAR SI PREFECTURA DIN ITALIA? (vezi toată discuția)
Traducere limba italiana honey_geoo honey_geoo Buna seara! Vreau sa traduc niste acte in limba italiana. Am nevoie urgenta de ele. Cum anume se procedeaza? Duc copiile la respectivul birou...si mai ... (vezi toată discuția)