avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dol?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dol?

Dol sau/ori/si altceva? In mai multe orase si pe Internet gasim reclame de genul: "Traduceri autorizate, apostilari, legalizari documente". Desi la sediul indicat nu se afla nici traducatorul autorizat, nu este nici un sediu al prefecturii sau tribunalului singurele institutii abilitate sa apostileze, reclama aduce persoanei juridice neautorizate foloase materiale. Care este incadrarea juridica a faptei/faptelor atat sub aspect penal, cat si civil, administrativ si comercial?
Cel mai recent răspuns: suflete.unite , utilizator 23:57, 7 Iunie 2007
Cineva a scris

Ei au de fapt o societate cu obiect de acctivitate 7414, iar daca scrie traduceri, apostilari, nu inseamna ca le fac ei ci ca le pot obtine.
limba romana e interpretabila


Conform acestei logici, avand in vedere ca traducerile sunt considerate activitati notariale conform Legii 36/1995, procedeul poate fi extins cu usurinta de la traducatori spre notari, castigul baietilor destepti care iti iau banul fiind in acest caz mult mai consistent....E de mirare ca nu le-a venit ideea!!! Sau poate eu inca nu stiu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs de infractiuni sau nu? suflete.unite suflete.unite Mi-am propous sa elaborez a lucrare stiintifica si as avea nevoie de ajutorul colegilor care lucreaza in domeniul traducerilor, al detectivilor, al ... (vezi toată discuția)
Acte eliberate in romania se pot traduce, legaliza si apostila la traducator, notar si la prefectura in italia? viola viola ACTELE ROMANILOR PREZENTI IN ITALIA POT FI TRADUSE DE TRADUCATOR AUTORIZAT IN ITALIA APOI LEGALIZATE, APOSTILATE DE NOTAR SI PREFECTURA DIN ITALIA? (vezi toată discuția)
Traducere limba italiana honey_geoo honey_geoo Buna seara! Vreau sa traduc niste acte in limba italiana. Am nevoie urgenta de ele. Cum anume se procedeaza? Duc copiile la respectivul birou...si mai ... (vezi toată discuția)