avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este legal ca in baza unui PV sa iti fie ingradit un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este legal ca in baza unui PV sa iti fie ingradit un drept?

Revin cu faptul in urma caruia,in baza unui PV de trecere pe rosu, FARA MARTORI, mi se ingradeste dreptul de a conduce vehicole pt 1 luna. Este legal sa ingradesti un drept fara martori? Mergand extrem pot baga la racoare pt 1 an pe cineva,pur si simplu fara niciun martor,in baza unui PV? Mi se pare posibil ca in baza unui PV,chiar si fara martori sa se dispuna plata unei amenzi administrative de ex. insa atunci cand ajungem la ingradirea unor drepturi ma gandesc ca deja un PV nu mai este suficient iar Instanta ar trebui sa incuvinteze ingradirea dreptului de a conduce un autovehicol NUMAI in baza unor dovezi clare,sustinute in primul rand cu martori sau daca este cazul cu probe video,etc. In final,ma intreb daca la recurs poate fi contestata o actiune de restrangere a unor drepturi ca fiind ilegala sau neconstitutionala in baza unui PV,fara niciun martor. Este vorba de cuvantul meu impotriva cuvantului politistului, ori in fata legii nu mai suntem egali?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 20:59, 20 Iunie 2010
Stimata Diana, tocmai am precizat ca am depus recurs si ca s-a dat o decizie,respectiv ca se respinge actiunea ca neintemeiata. Castig de cauza politiei. Dupa ce voi primi comunicarea voi incerca un recurs insa e cam greu... Aici,alta cutuma: se accepta numai inscrisuri noi... Pai ce mama naibii inscrisuri sa aduc? Ce e cel mai ciudat este ca am aflat de existenta unui martor care sa-mi confirme nevinovatia in speta insa...la recurs nu ma pot prezenta cu martori,alta anomalie a legii... Pai daca eu nu am avut cunostinta de acel martor inainte cum l-as fi putut prezenta la prima instanta? Este o situatie imbarligata si interesanta totodata... Sunt curios cum o sa se termine, ma cam lupt cu morile de vant deocamdata...
Ultima modificare: Duminică, 20 Iunie 2010
84wzz, utilizator
martorul poate da declaratia in fata notarului si o prezentati ca atare.. in plus, fiind proces fara drept de apel, instanta de recurs este tinuta sa judece procesul sub toate aspectele lui.. daca aveati un avocat aceasta va ajuta ff mult invocand in favoarea dvs jurisprudenta CEDO la care ante vorbitorii mei au facut referire
In motivarea recursului aveti posibilitatea sa folositi proba cu acte in sensul celor aratate de distinsa dna.consultant"diana-ramona",urmand a depune copii de pe respectivele hotarari europene,instanta de recurs umrand a avea in vedere tocmai acele motivari despre care trebuie sa faceti vorbire in cererea de recurs.
Puteti depune ,inainte de termen,cerere precizatoare in acest sens,daca ati depus cererea de recurs
84wzz a scris:

Stimata Diana, tocmai am precizat ca am depus recurs si ca s-a dat o decizie,respectiv ca se respinge actiunea ca neintemeiata. Castig de cauza politiei. Dupa ce voi primi comunicarea voi incerca un recurs insa e cam greu...

Pai ati depus recurs sau nu?
In arice caz, daca nu s-a judecat recursul,va sfatuiesc sa solicitati instantei de recurs casarea sentintei atacate si trimiterea dosarului la rejudecare.
In motivare, aratati ca intre timp a aparut acel martor, de care nu ati stiut la fond, si pe care vreti sa-l audiati.
Ultima modificare: Duminică, 20 Iunie 2010
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie care contine o alta fapta decat cea savarsita maria.b maria.b Am si eu o intrebare: Intr-o noapte ma aflam la volanul masinii mele; am intrat intr-un sens giratoriu si am facut dreapta intr-o zona in care aveam ... (vezi toată discuția)
Atacare proces verbal nesemnat. mojorisin mojorisin Buna, Am trecut pe culoarea galbena a semaforului iar politistul aflat la aprox 30m in SPATELE semaforului m-a oprit pe motiv de trecere pe rosu. El era ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal + permis suspendat peterpant peterpant Buna, Am avut prima intalnire cu Politia Rutiera, mi-a fost suspendat permisul pe 3 luni + amenda contraventionala. Mentionez ca am permisul doar de 3 luni ... (vezi toată discuția)