avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice incredintare directa???
Discuție deschisă în Achiziţii publice

incredintare directa???

Buna ziua, sunt incepatoare intr-ale achizitiilor publice, am urmatoarea problema: pentru instalarea unui sistem de alarma de 7500 ron ce pasi trebuie sa urmez? Eu am cerut 3 oferte de la 3 firme, initial am calculat un necesar de materiale pe baza carora am cerut oferte, apoi am incheiat contractul cu firma care oferea pretul cel mai mic. Am procedat corect, trebuie sa mai fac altceva decat plata dupa instalarea sistemului? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: irina_stirbu2000 , utilizator 12:28, 1 Iulie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
va multumesc foarte mult!
Imi permit sa intervin cu o completare la raspunsul colegului, privind documentele necesare la o achizitie directa. Potrivit precizarilor A.N.R.M.A.P. (www.anrmap.ro, vezi sectiunea intrebari si raspunsuri - Achizitia directa), achizitia directa nefiind o procedura, autoritatea contractanta NU are obligatia de a emite o nota justificativa privind alegerea procedurii sau criterii de atribuire.
De asemenea este bine sa se incheie si un proces-verbal de receptie.
~ Conținut șters la cerere ~
"....în toate situaTiile în care procedura de atribuire propusă pentru
a fi aplicată este alta decât una dintre cele prevăzute la art. 20 alin. (1) ...."din

"Art. 20. - (1) Autoritatea contractantă are obligaţia de a atribui contractul de achiziţie publică prin aplicarea procedurilor de licitaţie deschisă sau licitaţie restrânsă.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), autoritatea contractantă are dreptul de a aplica celelalte proceduri prevăzute la art. 18 alin. (1), după caz, numai în circumstanţele specifice prevăzute la art. 94, art. 110 alin. (1), art. 122 sau 124. "
Procedurile de atribuire sunt: licitaţia deschisă, licitaţia restrânsă, dialogul competitiv, negocierea, cererea de oferte, concursul de soluţii;
=D>

Alte discuții în legătură

Cumparare directa - nota justificativa ContSters15910 ContSters15910 Autoritatea contractanta are obligatia de a elabora o nota justificativa pentru alegerea achizitiei directe, respectiv în cazul unei cumpărări directe este ... (vezi toată discuția)
Nota justificativa achizitie directa online(seap) ionelaeugenia ionelaeugenia Buna ziua. Lucrez consilier in cadrul Compartimentului specializat de achizitii la o autoritate contractanta. Ma intereseaza daca la achizitia directa online ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice FLORIANMATEI FLORIANMATEI In cazul achizitiei de bunuri, cand se intocmeste nota justificativa ? (vezi toată discuția)