avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Achizitii publice
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Achizitii publice

In cazul achizitiei de bunuri, cand se intocmeste nota justificativa ?
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 12:10, 11 Aprilie 2014
Obligaţia elaborării unei note justificativa pentru alegerea achiziției directe

În conformitate cu prevederile art.5 alin.(2) din H.G. nr.925/2006 pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achiziţie publică din O.U.G. nr.34/2006 "Compartimentul intern specializat prevăzut la art.3 alin.(1) are obligaţia de a elabora o notă justificativă, în toate situaţiile în care procedura de atribuire propusă pentru a fi aplicată este alta decât una dintre cele prevăzute la art.20 alin.(1) din ordonanţa de urgenţă sau, în cazul atribuirii unui contract sectorial, la art.251 alin.(1) din ordonanţa de urgenţă."

Totodată, potrivit art.18 si art.19 din O.U.G. nr.34/2006, procedurile de atribuire a contractului de achiziţie publică sunt licitaţia deschisă, licitaţia restrânsă, dialogul competitiv, negocierea cu publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, negocierea fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, cererea de ofertă, concursul de soluţii. Prin urmare, întrucât achiziţia directă nu este o procedură, precizăm că autoritatea contractantă nu are obligaţia elaborării notei justificative privind alegerea procedurii în situaţia în care valoarea achiziţiei nu depăşeşte echivalentul în lei a 15.000 de euro pentru fiecare achiziţie de produse, servicii sau lucrări.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare directa - nota justificativa ContSters15910 ContSters15910 Autoritatea contractanta are obligatia de a elabora o nota justificativa pentru alegerea achizitiei directe, respectiv în cazul unei cumpărări directe este ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice utc utc Buna ziua, Achizitii publice - licitatie in sensul legii sau negociere...!? Multumesc! (vezi toată discuția)
Numar minim de oferte adinutza.2008 adinutza.2008 La o licitatie avand criteriul de atribuire : oferta cea mai avantajoasa d.p.v.d economic, (publicata in SEAP) poate fi tinuta, dat fiind faptul ca a fost ... (vezi toată discuția)