avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ancheta Penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ancheta Penala

Buna ziua,
acum cateva zile am fost chemat la sectie sa raspund unei declaratii date in potriva mea de catre un individ, care a delapidat firma la care lucra cu o suma destul de mare de bani ,cu care "colaboram" acum mai bine de un an.Eu am fost doar un minuscul "colaborator",el avand si alti "colaboratori"mult mai "grei"ca mine..Din cate am inteles as putea fi anchetat pt. complicitate la delapidare (sunt sigur ca aceasta ar putea fi acuzatia).Sunt hotarat sa colaborez pe deplin cu anchetatori politiei economice.Problema este ca nu numai eu sunt implicat in aceasta problema,alti 5 colegi ai mei sunt in aceeasi masura implicati dar deocamdata doar eu urmeaza sa dau explicatii,nu sunt sigur daca si colegi mei vor fi anchetati...Mentionez ca nu am mai avut de a face cu legea,niciodata,nu am cazier,toate taxele platite la zi...intellegeti!
INTREBARI:
-ce pedeapsa as putea primi pt. infrectiunea mai sus mentionata in conditiile in care voi colabora pe deplin cu anchetatorii si ne avand cazier sau alte probleme cu legea?!
-mi s-ar usura cu ceva eventuala pedeapsa sau as fi privit altfel in cazul in care i-as implica si pe colegii mei care inca nu ia intrebat nimeni nimic cu toate ca in egala masura sunt si ei lafel de implicati in aceasta poveste ca si mine (mentionez ca acesti colegi au venit cu ideea ca daca m-ar ajuta pe mine cu ceva in aceasta ancheta,sa-i implic si pe iei)?!
PS-MENTIONEZ CA NU AM DAT,DEOCAMDATA,NICI O DECLARATIE SCRISA URMAND SA FAC ACEST LUCRU IN MAI PUTIN DE 3 ZILE.

DACA AVETI ALTE IDEI,INTREBARI SAU INDICATII...VA SUNT RECUNOSCATOR ANTICIPAT (VA ASTEPT SI CU EVENTUALE INTREBARI SAU ORICE ALTCEVA...)

MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:17, 25 Iunie 2010
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Mai inainte de a colabora ar fi bine sa consultati un avocat contracost.Adica sa platiti eventual cu bani , nu cu ani...
Cei de mai sus va spun ceea ce cred ei ca ar fi bine fara a avea date concrete si fara a avea experinta practica.
In general se discuta cu avocatii in astfel de probleme.
Exact ce va spun cei de mai sus spun si anchetatorii celor ce nu vor mai vedea fara gratii lumina zilei...
Fiti istet si nu va legati singur pana nu stiti daca sunteti sau nu vinovat potrivit legii penale.
Parereile neavizate nu trebuie luate in seama.
Cel putin aceasta este parerea mea.Multi oameni au ajuns la inchisoare datorita unor ,,sfaturi" neavenite...




Problema user-ului nu era cati bani da,ci problema juridica invocata.
Parerile neavizate de cele mai multe ori va apartin dvs si daca este nevoie sa demonstrez aceasta,le voi posta -si nu sunt putine.

Buna ziua,
la cele mai sus mentionate...nu vreau sa dau in vileag pe nimeni dar daca politistul ma intreaba:Mai stia si cineva de aceste tranzactii?!
Ce sa-i raspund?!Mentionez ca oricand politistul poate afla adevarul (ca nu am fost doar eu) deoarece in tot acest timp (cand se faceau tranzactiile) erau cel putin 2 colegi langa mine.
Astept pareri...multumesc!
va sfatuiesc sa aveti o atitudine sincera fata de organele de cercetare penala !
Buna ziua,
ce s-ar intampla daca nu colaborez total cu anchetatorii?!
Daca credeti ca va ajuta aceasta,desi ma indoiesc,faceti asa.

Alte discuții în legătură

Fals si uz de fals - din martor in invinuit, consecinte ContSters284213 ContSters284213 Buna ziua Am sa fiu scurta si la obiect: intr un dosar de fals si uz de fals in acte: sunt invinuita ca as fi dat acte faptasului si asta in baza unei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua gaby_flo gaby_flo am o intrebare:am fost complice la un furt de telefoane,telefoanele le-am pastrat la prietenul meu in masina si fata care le-a furat ne-a cerut bani si noi am ... (vezi toată discuția)
Inselaciune, fals, uz de fals ContSters125947 ContSters125947 Ce sanse sunt ca dupa aceste acuzatii care se dovedesc sa primesti o pedeapsa cu suspendare sau sub supraveghere? Inselaciunea fiind cu incadrarea 3-15 ... (vezi toată discuția)