avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Consilier juridic , CIM cu mai multe societati pot?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Consilier juridic , CIM cu mai multe societati pot?

Buna ziua, Sunt Cons jr., va rog sa ma indrumati si pe mine , pot sa inchei CIM cu mai multe societati ? adica 3 ?Ma gandeam cate 3 ore pe zi cu fiecare este posibil? sau sa inchei Contract de prestari servicii, dar cred ca nu pot., neavand cabinet individual (ptr ca juristii nu pot face acest cabinet) Astept parerea dvs urgent .multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 23 Iunie 2010
Raspunsul se gaseste in prevederile legii consilierilor juridici.
Ideea este ca puteti avea calitatea de consilier juridic numai la soc com cu care aveti incheiat un contrat de munca pe durata nedeterminata...asa cum bine ati sesizat.
Cum Codul muncii prevede ca o persoana poate incheia mai multe contracte de munca, raspunsul este ca puteti fi consilier juridic la mai multe societati comerciale.
Dar, atentie, numai pe baza unui contract de munca incheiat pe durata nedeterminata.
Multumesc mult Domnul Mihai, deci pot incheia contracte de munca pe durata nedeterminata cu toate 3 societatile?
Cu siguranta ca da.
Numai ca nu trebuie depasit timpul legal de munca.
1. Din Codul muncii:
Art. 35. - (1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
(3) Salariatii care cumuleaza mai multe functii sunt obligati sa declare fiecarui angajator locul unde exercita functia pe care o considera de baza.

2. Timpul legal de munca de care vorbea colegul meu @vaduva mihai se refera numai la un singur CIM. Daca aveti mai multe CIM, timpul de munca cumulat poate fi mai mare decat 8 ore pe zi, cu conditia sa puteti sa rezolvati sarcinile de serviciu si angajatorii dvs. sa fie multumiti.
Art.35 C.mun. se contrazice cu Legea nr.514/2003 ... art. 10 lit.c prevede ca , exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibila cu orice alta profesie autorizata sau salarizata in tara sau in strainatate.

Alte discuții în legătură

Contract de munca andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 buna ziua ce solutie ar fi daca o firma doreste sa angajeze aceeasi persoana pe doua posturi diferite, 4 ore sa lucreze pe functia de consilier juridic si 4 ... (vezi toată discuția)
2 norme intregi la 2 angajatori diferiti Constantin_Lucian Constantin_Lucian Buna seara, Am un prieten care ar dori sa stie daca are posibilitatea de a fi angajat cu 2 norme intregi la 2 angajatori diferiti pentru functiile de ... (vezi toată discuția)
Compatibilitate functii IULIA30 IULIA30 Buna ziua Puteti sa imi spuneti daca ma pot angaja ca si jurist/consilier juridic la o sc daca in acelasi timp sunt si contabil/economist la o alta?Exista ... (vezi toată discuția)