avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozitarea celei de a doua lociunte
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozitarea celei de a doua lociunte

Am doua case, in una am domiciliul, conform CI, dar este inchiriata si deaceea locuiesc in cea de a doua. A doua locuinta nu se impoziteaza suplimentar daca este inchiriata , ar trebui sa-mi schimb domiciliul rapid sau pot ramane asa ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 14:18, 25 Iunie 2010
½(4) Persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri cu destinaţie de locuinţă, care nu sunt închiriate unei alte persoane, datorează în anul 2010 o taxă de solidaritate reprezentând:
a) 50% din impozitul datorat în anul 2010 pentru prima clădire în afara celei de la
adresa de domiciliu;
b) 100% din impozitul datorat în anul 2010 pentru a doua clădire în afara celei de la
adresa de domiciliu;
c) 200% din impozitul datorat în anul 2010 pentru cea de-a treia clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.

Va schimbati urgent domiciliul!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La impozitare se percepe impozit marit pt. a doua locuinta sau a doua proprietate? floricu67 floricu67 buna ziua. am o mare nedumerire vis a vis de modul de interpretare a prevederilor in ceea ce priveste impozitarea pentru a doua proprietate.concret detin un ... (vezi toată discuția)
Impozitarea celui de-al doilea imobil, de cand si ce procentaj? mihneaandrei mihneaandrei Datorita unei greseli de impozitare la cel de-al doilea imobil detinut, s-a incasat in fiecare an cuantumul impozitului ca pentru un singur imobil. Am fost ... (vezi toată discuția)
Guvernul va impozita suplimentar persoanele care detin mai multe imobile in proprietate mariamagdalena mariamagdalena Buna ziua. As dori o explicatie suplimentara legata de subiectul de mai sus. Recent, i-am cedat fiicei mele prin donatie [b]in nume propriu[/b] 2 garsoniere. ... (vezi toată discuția)