avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cunatum penalitati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cunatum penalitati

furnizorul mi-a trimis spre semnare un contract in care se prevad penalitati de intarziere de 0.15%. i-am spus ca nu semnaz contractul in forma propusa si ca il astept sa negociem clauzele, mai ales cea privitoare la valoarea penalitatilor.
pe facturi apare scris ca valoarea penalitatilor pentru neplata la scadenta e de 0.15% pe zi.
poate obtine in instanta 0.15% sau se aplica OG 9/2001, adica poate solicita doar dobanda legala?
multumesc
Cel mai recent răspuns: aianaa , utilizator 09:36, 23 Iunie 2010
eu am castigat intotdeauna penalitatea din factura.
ati semnat factura cu acea clauza, deci planititi penalitatea solicitata.
Eu v-am intrebat daca ati acceptat facturile, nu daca le-ati semnat. E diferenta intre a semna de primire o factura si a semna de acceptare factura. Daca au fost semnate doar de primire ar mai fi o sansa sa argumentati ca nu au fost acceptate penalitatile, mai ales daca persoana care a semnat de primire factura nu este reprezentant legal al societatii, ci simplu salariat care primeste corespondenta.
Daca insa pe factura langa semnatura de primire s-a scris acceptat atunci nu prea aveti cum evita acele penalitati.
V-as sfatui sa faceti in scris notificare privind refuzul de plata partiala a facturii pentru partea de penalitati si sa trimiteti notificarea prin posta cu confirmare de primire. Aceasta notificare impreuna cu decizia ICCJ 3079/2009 v-ar putea ajuta sa dovediti in instanta ca nu v-ati dat consimtamantul pentru acel procentaj.
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
aianaa, utilizator
nu am fost destul de clara.. unele facturi sunt semnate de primire de catre secretara, iar altele au fost transmise prin posta.
i-am comunicat deja in scris ca nu semnez contractul decat daca negociem procentul penalitatilor. a emis o factura de penalitati pe care i-am restituit-o pt ca nu cuprindea decat o suma si precizarea ca reprezinta penalitati, fara sa indice procentul, facturile la care se refera, perioada pe care a calculat penalitati, comunicandu-i totodata ca atata vreme cat nu exista contract consider ca poate sa ceara doar dobanda legala.
pe nicio factura nu e scris "acceptat".
Ok, e bine ca nu ati acceptat facturile. Faceti totusi si o notificare scrisa de refuz de plata a facturii reprezentand penalizarile chiar daca acea factura a fost deja returnata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inserat pe verso-ul facturii ZERATUL ZERATUL Readuc in discutie subiectul legat de facturi emise de catre o societate comerciala catre o alta societate comerciala, care au inserat pe verso un contract de ... (vezi toată discuția)
Facturi fara scadenta Andreea Istrate Andreea Istrate Daca am emis o factura unde nu este inserata data scadentei si nu am nici contract incheiat, dar facturile sunt acceptate la plata prin semnare si stampilare ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati de intarziere Florin111 Florin111 In fapt nu am contract de livrare materii prime sau de lucrari cu o societate care imi datoreaza foarte multi bani pe facturi de materiale si avans lucrare ... (vezi toată discuția)