avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIU ODIHNA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIU ODIHNA

Daca nu imi pot efectua in intregime concediul de odihna si intru in concediu de maternitate si apoi in cei 2 ani pt ingrijirea copilului,beneficiez de zilele neefectuate dupa cei 2 ani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:35, 22 Iunie 2010
Art. 144. [regula efectuării în natură a concediului programat]
Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.
In momentul cand va suspenda contractul pentru a intra in CIC ar trebui sa va compenseze in bani zilele de CO cuvenite .
Nu vi se mai poate acorda acest concediu dupa revenirea dupa 2 ani si nici nu vi se poate plati.

LEGE nr. 53/2003 - CODUL MUNCII

ART. 141
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului in anul urmator este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege sau in cazurile prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.
(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
elyt2004 a scris:

Daca nu imi pot efectua in intregime concediul de odihna si intru in concediu de maternitate si apoi in cei 2 ani pt ingrijirea copilului,beneficiez de zilele neefectuate dupa cei 2 ani?


Cand din motive neimputabile salariatului, acesta nu si-a efectuat integral concediul de odihna pe anul în curs, restul de concediu se va acorda pana la sfarsitul anului urmator, în perioada solicitata de salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are angajatorul obligatia de a plati co neefectuat? NMarius NMarius Buna seara am stabilit incetarea cim cu acordul ambelor parti. Am 10 luni vechime adica 17,5 (din cate stiu eu) zile de concediu neefectuat, Supervizorul meu ... (vezi toată discuția)
Cerere co pt anul trecut seby_red_dogg seby_red_dogg Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca stiti cumva vreo reglementare noua prin care se spune ca nu mai trebuie intocmita cerere pentru concediu de odihna pe anul ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pe concediul de odihna neefectuat dragos_te28 dragos_te28 cum iti poti recupera banii pe concediul de odihna de anul trecut? (vezi toată discuția)