avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PENALITATI LA PENALITATI INTRETINERE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PENALITATI LA PENALITATI INTRETINERE

Buna ziua,
La tatal meu, in bloc de pensionari, se "executa" de ceva vreme (1an, 2), penalitati la penalitatile cotelor lunare neachitate de ceva timp. Este normal sa se procedeze asa? si daca da... in baza carei lege...sau art....
cum pot rezolva problema asta?...tatal meu achita de tot acest timp doar penalitatile avand o pensie de 6 mil, in curand 5 mil. ca asa vrea guvernul Boc, ... nu o sa mai apuce sa achite niciodata intretinerea.De retinut ca acele penalitati adaugate la penalitatile restantelor s-au hotarat cu acordul asociatiei de bloc intr-o "sedinta" . (nu stiu daca sunt asoc. de locatari sau proprietari !)
Multumesc frumos ! o saptamana reusita !
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:16, 23 Iunie 2010
nu exista penalitati calculate la penalitati. acest lucru este interzis. intereseti-va la asociatia de proprietari care este modul de calcul al penalitatilor de intirziere pentru plata utilitatilor.
Nu se pot calcula penalitati la penalitati de catre asociatie. Aceasta poate calcula penalitati al caror cuantum nu poate fi mai mare de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere. Se vor calcula dupa ce va trece o luna de la data scadentei.
Nu cred ca am mare lucru de aflat de la asociatie pentru ca pe hartia afisata jos la parter scrie clar, intr-o rubrica separata, penalitati la penalitati !!!!... in fine, voi merge sa intreb oricum dar macar m-ati lamurit si mi-ati confirmat ca nu exista asa ceva... de cei 0,2% stiam si eu !!!... bun, si daca totusi este cum spun eu... ce pot face sa opresc aceasta MAGARIE ? cui ma pot adresa?
multumesc frumos.
Neaparat o sesizare la primaria de care apartineti, biroul de relatii cu asociatiile de proprietari.

Nu se poate asa ceva, intaresc si eu spusele celor care v-au raspuns mai sus.

Aveti grija, cand va vor arata la ce suma calculeaza penalizarile, sa nu fie inclusa in acea suma si penalizarile de furnizor sau de asociatie. Suma penalizata trebuie sa fie cota curata a lunii respective (inclusiv fond de reparatii sau/si fond de rulment - daca e cazul)
michelle_06 a scris:
tatal meu achita de tot acest timp doar penalitatile avand o pensie de 6 mil, in curand 5 mil. ca asa vrea guvernul Boc, ... nu o sa mai apuce sa achite niciodata intretinerea.

Eu citesc altceva printre aceste randuri. Tatal dv are restante la intretinere la data de 18 ianuarie 2010, cand s-a afisat lista pe decembrie, suma de 2500 lei, de exemplu. Iar pentru luna decembrie are de plata 300 lei. Penalizarile neachitate si afisate la acea dat sunt de 2400 lei calculate poate corect. Total de plata 5200 lei. Acum restantierul vine la asociatie si plateste 300 lei penalizari (numai penalizari dupa cum spuneti). Pai luna urmatoare, pe 18 februarie are pe lista 2800 lei restanta plus 300 lei intretinerea curenta, penalizari vechi de 2100 lei (2400 - 300) la care se adauga penalizarile noi de 2800 x 0,2% x 30 zile = 168 lei, adica totalul de plata 5360 lei.
Asadar cu toate ca a platit sau plateste lunar o suma de 300 lei debitul creste luna de luna pentru ca suma de 300 lei este prea mica. Ar trebui ca lunar sa plateasca o suma care sa acopere luna curenta plus ceva din restanta veche plus ceva din penalizari si-atunci ar scade debitul luna de luna.
Acum incercatati sa vorbiti cu presedintele sa faceti un angajament de plata prin care va obligati sa platiti o suma care sa acopere luna curenta plus o suma pentru restante si ceva asemanator la penalizari, cu rugamintea si/sau intelegerea sa sisteze calculul penalizarilor atat timp cat va indepliniti angajamentul luat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formula calcul restante cote intretinere dragos7766 dragos7766 Buna ziua, Problema si intrebarea mea se refera mai mult la formulele de calcul ale penalizarilor pentru cazul meu. In acest sens voi exemplifica prin ... (vezi toată discuția)
Restante asociatie de locatari mihluk mihluk Solicit ajutor de specialitate. Am avut un chirias care a ramas restantier cu o suma foarte mare, a carei penalitati cresc lunar cu o suma care depaseste f. ... (vezi toată discuția)
Penalizari la asociatia de proprietari camelia_neacsu camelia_neacsu Vreau sa stiu daca este corect ca penalizarea de la restanta de plata a cotelor de intretinere sa fie mai mare ca datoria (restanta ).Exemplu datoria 1.700 lei ... (vezi toată discuția)