avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Avansare funcționari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Avansare funcționari publici

Buna ziua,
As dori sa știu cum se poate face avansarea în treapta de salarizare a unui funcționar public din cadrul unei primarii care a absolvit studii superioare cu diploma de licență în specialitatea administrație publica. Cat depinde de conducătorul unității și cât de ANFP ?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:50, 24 Iunie 2010
Este vorba de avansare in clasa, nu in treapta de salarizare. Depinde cu ce anume se ocupa functionarul in cauza (de exemplu, daca este angajat la urbanism, taxe si impozite, contabilitate, nu cred ca se poate promova in clasa ca absolvent al facultatii de administratie publica, ci va trebui absolvita o facultate de profil).
Conducatorul institutiei dispune organizarea examenului de promovare in clasa (in masura in care studiile sunt in specialitate sau sunt considerate utile pentru activitate), se desfasoara proba si apoi se trimit anumite documente la ANFP, pentru avizare (inclusiv proiectul noii organigrame).
Dupa primirea avizului ANFP, se da o HCL pentru schimbarea organigramei si se da dispozitia de transformare a fp in functie publica clasa I). majorarea de salariu este de maxim 5%.
In ce măsura studiile sunt considerate "utile pentru activitate" in situatia in care functionarul public ocupa functia de agent fiscal (taxe si impozite) iar la examenul de licenta a avut ca obiect de studiu Drept financiar si fiscal ?
Asta, doar primarul o poate decide. Ca exemplu particular, in primaria unde lucrez eu, un referent de la taxe si impozite a fost avansat in clasa ca urmare a absolvirii unei facultati cu profil economic (finante-contabilitate).
Va sfatuiesc sa solicitati un punct de vedere preliminar de la ANFP, explicandu-le situatia, pentru a nu avea surprize cu avizul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansarea in funcþia publicã pe baza diplomei de studii superioare cozma2000 cozma2000 Sunt funcţionar public (referent gradul 3, treapta II-a) in cadrul unei primarii in funcţia de agent fiscal. La data angajării (iulie 2007) fisa ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public 2010 kormi kormi Buna ziua! Va prezint un caz: Angajat la o primarie comunala, referent III sup.I, cu o vechime de 20 ani la compartimentul de texe si impozite; Licentiat a ... (vezi toată discuția)
Promovare functionari publici cozma2000 cozma2000 Buna ziua ! In urma dobandirii unei diplome de studii de nivel superior in specialitatea in care isi desfasoara activitatea, functionarii publici de ... (vezi toată discuția)