avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare functionari publici

Buna ziua !


In urma dobandirii unei diplome de studii de nivel superior in specialitatea in care isi desfasoara activitatea, functionarii publici de executie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei functii publice intr-o clasa superioara celei in care sunt incadrati, in conditiile legii.
(2) Promovarea in conditiile alin. (1) se face prin transformarea postului ocupat de functionarul public ca urmare a promovarii examenului.

Intrebarea mea este: care sunt etapele ce trebuie parcurse pentru promovarea functionarului public care a dobandit o diploma de studii de nivel superior in specialitatea in care isi desfasoara activitatea ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:01, 21 Noiembrie 2010
1. Cu un an inainte de absolvirea facultatii, functionarul public trebuie sa anunte acest lucru pentru ca sa i se rezerve un loc in planul de ocupare al functiilor publice pe anul viitor.
2. Anul viitor sa depuna adeverinta care atesta faptul ca a obtinut licenta si sa solicite organizarea examenului de promovare in clasa.
3. Institutia organizeaza examen, la care poate participa respectivul functionar.
Multumesc pentru raspuns Tanjiani,

ca o completare la cele scrise anterior:
Sunt referent clasa III, grad profesional asistent, treapta 2 de salarizare din data de 01.09.2009, in cadrul unei primarii.
In iulie 2010 am absolvit cu diploma de licenta facultatea de Stiinte Juridice si Administrative, specializarea Administratie publica. Am depus in jurul datei de 15 septembrie 2010 la secretariatul unitatii cerere pentru promovare insotita de adeverinta de absolvire a licentei si inca nu am primit nici un rezultat. Secretarul unitatii imi spune ca asteapta avizul ANFP pentru organizarea examenului de promovare.
Mentionez ca acest lucru a fost prins in planul de ocupare al functiilor publice pentru anul 2010.
Organizarea examenului se face dupa primirea avizului ANFP ?
Cat timp ar trebui sa dureze ?

Va multumesc !
Secretarul dvs. abereaza:hammer:
Confunda promovarea in grad profesional superior cu promovarea in clasa, pentru care nu este necesar aviz pentru organizare si nici desemnarea unui reprezentant ANFP in comisia de examen :(
Promovarea in clasa la functionarii publici se face potrivit Ordinului nr. 1.932 din 18 decembrie 2009 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea examenului de promovare în clasă a funcţionarilor publici.
De la aprobarea referatului de organizare si pana la incheierea examenului ar putea sa treaca vreo 20 de zile.
Inca odata iti multumesc Tanjiani !!! =D>
Tanjiani a scris:

Secretarul dvs. abereaza:hammer:
Confunda promovarea in grad profesional superior cu promovarea in clasa, pentru care nu este necesar aviz pentru organizare si nici desemnarea unui reprezentant ANFP in comisia de examen :(
...........

Daca spui ca se face o confuzie, inseamna ca pentru promovarea in grad profesional trebuie aviz...

Alte discuții în legătură

Promovarea in clasa a functionarilor publici mihaitaene mihaitaene Am absolvit Facultatea de Drept si Administratie Publica, specializarea Administratie Publica, ciclul I Bologna, promotia 2009. Acum am sustinut examenul de ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici snadica snadica In 2009 am dat examen pentru promovarea in functia publica clasa I ,consilier,lucrez in compartimentul urbanism si amenajare a teriroriului intr-o primarie de ... (vezi toată discuția)
Avansare in grad profesional functionar public danielionut danielionut Sunt functionar public cu studii medii la o primarie, ocup functia de referent principal treapta 1 , am absolvit in iulie 2010 facultatea de 3 ani cu diploma ... (vezi toată discuția)