avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizita minor

respectarea hotararii judecatoresti. in situatia in care exista o hotarare judecatoreasca care stabileste un program de vizita a minorului si aceasta nu este respectata ,pe motive diverse,cum se poate actiona in sprijinul respectarii acestui program? sugestii?
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
rokeru777, utilizator
Cel mai recent răspuns: rokeru777 , utilizator 23:06, 24 Iunie 2010
O plangere penala in baza art.307 din C.pen.

Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului
Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească, spre creştere şi educare, de a împiedica în mod repetat pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
luiza2008, utilizator
multumesc pentru raspuns!
exista hotararea care stabileste un program de vizita al minorului, hotarare care am obtinut-o in apel,respectiv in primul si al trei-lea weekend de sambata dim si pana dum seara la domiciliul meu. asta implica sa ma duc eu sa iau minorul de la domiciliul fostei sotii cu conditia ca aceasta sa si respecte aceasta hotarare. pretinsa mama procedeaza dupa bunul ei plac si refuza sa mi permita sa iau minorul. revin si mi permit sa va intreb : care sunt pasii care trebuiesc urmati sa pot sa intretin relatii personale cu minorul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea unei sentinte a.abi24 a.abi24 cui trebuie sa ma adresez ? fosta sotie nu respecta programul de vizita a copiilor stabilit prin sentinta, nu ma lasa sa iau legatura cu iei ? (vezi toată discuția)
In cazul in care mama +copilul....este in strainatate... ion33 ion33 buna ziua, in cazul in care mama este plecata cu copilul peste hotare (uk)dupa ce hotararea judecatoreasca de incredintare a minorului (ei) si plata a pensiei ... (vezi toată discuția)
Fosta sotie nu mai imi da voie sa vad copilul MURESAN CLAUDIU MURESAN CLAUDIU revin,pe scurt, cu o alta speta. Am o hotarare jude catoreasca definitiva in care imi este stabilit un program de vizitare a copilului meu, aflat in grija ... (vezi toată discuția)