avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vacanta judecatorilor???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vacanta judecatorilor???

buna ziua! as dori sa stiu in ce perioada iau judecatorii vacanta in cazul in care doresc sa deschid un proces, o pot face sau deja au luat vacanta?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:19, 28 Iunie 2007
ART. 115
Pentru toate instantele judecatoresti, vacanta judecatoreasca anuala este de 2 luni si are loc in perioada 1 iulie-31 august a fiecarui an calendaristic.

ART. 117
In perioada vacantei judecatoresti, activitatea de judecata a instantelor va continua:
- in materie penala, pentru cauzele cu arestati;
- in alte materii, pentru cauzele privind obligatiile de intretinere de orice fel, asigurarea dovezilor, cererile de ordonanta presedintiala, precum si in alte cauze considerate urgente, potrivit legii, sau apreciate ca atare de catre instanta.




Multumesc
Cu placere :)
Pai puteti introduce si acum actiunea, cine nu va lasa... ca nu inchid aia tot si pleaca... Doar ca o sa va dea termen in toamna, atata tot. Si oricum, daca asteptati pana in septembrie, primiti termen in octombrie-noiembrie...
Eu am primit din mai termen in septembrie, in iunie am primit in octombrie deja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vacanta judecatori melchior melchior vacanta de la 1 iulie-1 septembrie paralizeaza instanta de judecata sau procesele de la judecatorii merg inainte? daca am o actiune in instanta voi avea ... (vezi toată discuția)
Vacanta magistrati nicole66 nicole66 buna seara,in legatura cu vacanta magistratilor...in aceasta perioada se mai judeca vreun proces?deci daca deschid acum proces incredintare minor se va tine ... (vezi toată discuția)
Vacanta judecatorilor ContSters152830 ContSters152830 Buna ziua, Am si eu o nelamurire privind un termen de recurs la curtea de apel, daca Tmb-ul a dat o hotarare pentru apel pe data de 21.06.2010 si avem ca ... (vezi toată discuția)