buna sint costy am 3 ani de italia din care 2ani si 2luni am lucrat in constructii cu documente in regula acum sint in somaj si vreau sa stiu daca se poate sa-mi trec vechimea lucrata in strainatate pe cartea de munca care o am din tara cu 13 ani de vechime
Perioadele de timp lucrate in strainatate de cetatenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unitatile la care s-a desfasurat activitatea, in afara de cazurile in care, in conventiile incheiate de Romania cu alte state, se prevede altfel.
Potrivit Regulamentului CONSILIULUI (CEE) nr. 574/72 din 21 martie 1972 de stabilire a procedurii de aplicare a Regulamentului (CEE) nr. 1408/71 privind aplicarea sistemelor de securitate socială pentru persoanele încadrate puteti solicita o atestare certificată cu privire la perioadele de asigurare completate conform legislaţiei oricărui alt stat membru.
Această atestare certificată se eliberează, la cererea persoanei în cauză, de către instituţia sau instituţiile care administrează legislaţia conform căreia aceasta a completat perioadele de asigurare.