avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumpare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumpare

Vreau sa cumpar un teren si as vrea sa stiu care sunt lucrurile principale pe care trebuie sa le urmaresc/verific, ca sa nu am surprize (sa nu mai fi fost, vandut, etc). Terenul este in extravilan, propus pt intravilan si drumul de acces urmeaza sa fie cesionat de catre proprietar primariei.
Cel mai recent răspuns: hellenburgous , utilizator 00:23, 21 Iunie 2007
Denumiti schita anexa 1 si o atasati la antecontract; in acesta precizati ca ea face parte integranta din antecontract. Colorati frumos parcela pe care o vreti si la obiect precizati ca se promite spre vanzare parcela evidentiata in schita anexa prin marker roz! Sau verde, cum vreti... :D

Cu privire la ce acte sunt necesare pentru vanzare... muuuuulte!!!! Iar pentru ce nu aveti acte va trebuie clauza contractuale. Cu garantii, termene, penalitati etc.
Nu va pot spune ce acte anume; ele depind si de destinatia terenului. Mai mult, sunt aspecte practice care nu se pot acoperi cu acte; acelea trebuie acoperite in contract.
Clauze de acest gen nu gasiti la notar, asta pentru ca ele sunt in avantajul unei parti si notarul nu intocmeste astfel de acte. El are modele standard, cu sanse similare pentru parti de a se da in judecata.
Eu va sfatuiesc sa-l cumparati dupa ce intra in intravilan si dupa ce vedeti acordul Primariei cu proprietarul privind cesiunea in folosul utilitatilor. Altfel , puteti ramane cu un teren pe care puneti ovaz de ex. Faptul ca e propus nu inseamna ca va primi si acceptul si este asa de complicata toata tranzactia cu trecerea din extra in intravilan, nemaivorbind de costuri. Daca totusi aveti niste garantii ca asa se va intampla , prevedeti in antecontractul sau contractul de vanzare cumparare toate clauzele privitoare la eventualele penalitati de intarziere. Eventual pentru taxa de trecere puteti constitui un fond separat sub rezerva pe care sa l achitati doar cand apare certificatul .Daca va cadea in sarcina dvs. ulterioara semnarii actului , puteti sa scadeti din suma pe care v-a cerut-o pentru teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii suplimentare in antecontract de vanzare-cumparare pentru un teren dorincornea dorincornea Intentionez sa cumpar o parcela dintr-un teren intravilan care urmeaza sa fie dezmembrat. Terenul respectiv a fost teren arabil fara drum direct de acces ... (vezi toată discuția)
Acte necesare cumpararii unui teren NistorT NistorT Buna ziua, Doresc sa achizitionez un teren pentru a construi o casa si am o vaga idee ref la ce acte sa-i solicit vanzatorului: 1. cartea funciara? 2. ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren felisana felisana Buna ziua! As fi interesata de achizitionarea unui teren in suprafata de 5-10 ari. Nu am mai cumparat niciodata si as avea nevoie de niste ... (vezi toată discuția)