problema mea este urmatoarea: eu sunt posesoarea unui apartament din provincie obtinut prin donatie de la parintii mei , in care locuieste mama mea.Daca as vinde acest apartament dupa ce ma casatoresc in ideea achizitionarii unui apartament mai mare in alta localitate si la banii obtinuti pe apartamentul vandut sotul meu si cu mine am mai adauga o suma mica pentru achizitionarea noului apartament si am investi pentru aranjarea noului apartament in cazul unui eventual divort ce acte ar trebui sa posed ca sa demonstrez ca noul apartament este obtinut prin vanzarea apartamentului care mi-a fost donat si sa nu raman in paguba printr-o eventuala impartire a bunurilor 50% - 50% conform codului familiei.
Mentionez ca eu si viitorul sot locuim intr-un apartament care este pe numele sotului meu (obtinut inainte de casatorie) si unde as vrea sa o mut pe mama mea.
Am un apartament achizitionat inainte de casatorie , impreuna cu sotia mea, pe numele de fata atunci, in cota parte de 1/2 iar acum dupa 10 ani dse la casatorie vrem sa vindem apartamentul, Vrem sa facem un antecontract cu martori , si nu stiu daca la vanzator sa trec doar o persoana sau ambele persoane. Va multumesc!
Este normal sa fiti trecuti amandoi. Chiar dvs. ati spus ca aveti un apartament achizitionat inainte de casatorie inpreuna cu sotia dvs. pe numele ei de fata in cota de 1/2. Se intelege ca fiecare aveti cate 1/2 din apartament.
Nu poate promite unul si in numele celuilalt. Promisunea de vanzare-cumparare fiind un act de dispozitie si nu unul de administrare al bunului este necesar ca amandoi sa-l semnati.