avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Elaborare Studiu de Fezabilitate - jud. Prahova
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Elaborare Studiu de Fezabilitate - jud. Prahova

Buna ziua,

Suntem o primarie si vrea sa construim un dispensar in comuna. Ne trebuie o firma care sa realizeze studiul de fezabilitate. Ce firme pot realiza studiul, unde ii gasim.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: basilmir , utilizator 19:09, 27 Iunie 2010
Studiul de fezabilitate are valoarea unui instrument de investigatie si raspunde la intrebarea “este afacerea viabila ?”.
Studiul de fezabilitate se face conform modelului cadru solicitat in general de finantatori.
Statul roman solicita de exemplu pentru
- obiective de investitii noi,inclusiv
- extinderi,
studiu de fezabilitate intocmit modelului cadru din HG 28/2008.

UE in calitate de cofinantator a proiectelor, aplicate in cadrul programelor operationale si de dezvoltare rurala , solicita dupa caz studii de fezabilitate sau planuri de afaceri. Aceste aspecte sunt clar definite in Ghidurile solicitantului.

Studiul de fezabilitate este o lucrare care se face dupa anumite reguli , invatate in general in facultate. Pe piata a fost lansata o moda conform careia cine are mai multe masterate sau cursuri , care de care mai autorizate, are prin "puterea cartonului" mai multa valoare.
Nimeni nu are dreptul de a contesta rolul perfectionarii pregatirii profesionale dar de aici si pana la a transforma acest aspect in axioma a valorii este cale lunga.
Aceasta moda era vehiculata cu putin timp in urma de notari si farmacisti dar se pare ca s-a ajuns si aici la concluzia ca numai prin concurenta loiala se poate dezvolta valoare.
Si astazi sunt consultanti care etaleaza pagini de titluri si atestate dar valoarea lucrarilor realizate de acestia este slaba.
Pacat este ca si la nivelul unor solicitanti (in general la stat) sunt responsabili mult mai slabi (mai coruptibili) decat orice consultant si in aceste conditii acoperirea acestore este CV-ul ofertantilor.
Nu trebuie sa ne ferim in a spune ca sunt asa-zisi consultanti care ofera X% din contractul de consultanata primarului unei comune pentru ca il selecteaza sa faca un studiu de fezabilitate pentru , sa zicem, un drum comunal.
Autoritatile de management pentru programele cu finantare nerambursabila au dezvoltat sisteme de sesizare a acestui tip de nereguli. Nu pot sti cat vor functiona dar este important ca totusi exista.

In concluzie parerea mea este ca important este ca studiul sa fie bun si nu este important cine l-a facut.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 August 2010
MALAMUT, Consultant fiscal
"In concluzie parerea mea este ca important este ca studiul sa fie bun si nu este de loc important cine l-a facut."

Asta cautam si noi, primarul nostru nu vrea un procent din ce spui tu acolo. Asadar poti face acest studiu de fezabilitate? Pentru noi conteaza CINE realizeaza acest studiu, deoarece in functie de om va varia si calitatea studiului. Mai rar am intalnit studii de calitate indiferent de om. Vrem ceva real, pentru ca vrem sa construim dispensarul.

Daca esti interesat poti contacta arhitectul care ne consiliaza, dar care nu realizeaza studii pe aceste teme (fiecare cu aria lui de expertiza). Email: contact arond unom punct ro. Studiul va sta la baza licitatiei publice pe care o vom realiza.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect de hotarare initiat de consilier local s_mari s_mari un consilier local poate initia un proiect de hotarare privind intocmirea unui studiu de fezabilitate pentru amenajarea unui trotuar, avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei pensiuni ruxandra-daniela20 ruxandra-daniela20 Buna seara, Sunt masterand la Facultatea de management turistic si comercial- profil Administrarea afacerilor, am 25 de ani, sunt proaspat casatorita si am si ... (vezi toată discuția)
Sediu consultanta pentru un ong Catalina Cabun Catalina Cabun Buna seara Pot accesa fonduri nerambursabiloe pentru construirea unui sediu de consultanta pentru un ONG ? Mentionez faptul ca sunt proprietarul unui teren ... (vezi toată discuția)