avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Comisia Juridica a aprobat modificarea L 230/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Comisia Juridica a aprobat modificarea L 230/2007

Stie cineva de avizul Comisiei Juridice cu nr. PLx 245 / 08.06.2010 si ce contine aceasta ? Aveti idee sau a mai citit cineva ca prin acest aviz se propune anularea penalizarilor de intarziere pentru familiile care platesc pana la finele anului dar a caror venit pe persoana sa nu depaseasca 600, respectiv 1000 lei ? Cum stabilesc cei din conducerea asociatiei cine se incadreaza si cine nu ? Va convine sa deveniti o anexa a Serviciului de asistenta sociala a Primariei ? In cuprinsul acestui aviz mai sunt si alte masuri inadecvate stabilite de niste oameni care nu stiu ce inseamna viata la bloc. Si nu vad nici-o discutie pe aceasta tema. Reactionati oameni buni pana nu e prea tarziu !
Cel mai recent răspuns: realplayer , utilizator 13:38, 29 Iunie 2010
Si noi ce-am putea face? Vedeti ca am mai avut macar o interventie pe aceasta tema aici, pe forum.
www.avocatnet.ro/content/for...

Ma intereseaza cine a avut initiativa aceasta legislativa. Sa vedem si noi desteptul care impinge asociatiile de proprietari aflate pe marginea prapastiei, drept in hau.


Later edit
Am citit si eu aceasta lege. Raspunsul guvernului este corect. Initiatorii acestei legi au vazut numai pana la varful nasului, si nu ma mira daca ma uit la lista cu numele lor, fara sa se gandeasca la consecinte. Legea este facuta in cheie electorala, in speranta alegerilor anticipate.

Acesta este proiectul de lege adoptat de Camera Deputatilor in 23.06.2010
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 27 Iunie 2010
elga50, moderator
Din aceasta "minunata" lege sa intelegem ca daca un domn/doamna proprietar/chirias nu-si plateste cotele de intretinere timp de un an si fraierii aia de administratori calculeaza penalitati si dupa fix?? 12luni? domnia-sa restantierul plateste, i se anuleaza penalitatile?..si daca ai vreo catva astfel de domni care nu vor sa plateasca ca"nu au posibiliatati"? si nu platesti furnizorul respectiv minunata institutie RADET care furnizeaza apa calie si murdara si ceva caldura in tevi iarna la un pret exagerat, deci daca nu platesti ca nu ai de unde ca se depaseste plafonul fondului de rulment al scarii respective si RADET-ul trimite penalitati de furnizor, cine plateste aceste penalitati ...doamna care a semnat legea sau fraierii de locatari care sunt cu plata cotelor de intretinere la zi?.
Platesc fraierii, dar se poate intampla ca fraierii sa ramana si fara apa calda sau caldura.

Oamenii cu scaun la cap isi pun de-o parte bani, isi iau niste calorifere si niste instanturi pentru apa calda....si n-o sa-si mai plateasca nici ei intretinerea timp de un an. 1000/lei/ persoana/luna este o suma foarte confortabila pentru o familie daca exista asemenea venituri. Si sa stai un an de zile sa nu platesti nimic, sa te distrezi pe seama asociatiei (ca tot vor unii sa dispara aceste asociatii) nu e in regula deloc.

Si sa nu ne bazam pe datul in judecata, ca si acolo va fi o coada.!!!....ca se va face anul, pana sa se ajunga la hotarare finala de recuperare debite....si uite-asa...!

Este o imagine a ceea ce ar putea sa faca astia daca ar trebui sa ne rezolve din criza!
Aveti rabdare, va rog, sa ajunga la presedinte pentru promulgare. Apoi se va publica in monitorul oficial. Apoi se va lucra la normele de aplicare...
Primul in lista initiatorilor este deputatul PD-L Buda Daniel dar semnreaza si alti 41 de senatori si deputati din toate partidele. Proiectul a fost initial respins de senat si-acum a fost totusi adoptat in camera deputatilor.
Dati clic aici si vedeti:
[ link extern ]
Daca observati, nu e specificat initiatorul, ei sunt grupati pe camere si pe partide, primul fiind partidul de la putere, ceea ce nu inseamna ca el este initiatorul, dar nici ca e mai putin vinovat decat ceilalti semnatari.
In alta ordine de idei vad ca Senatul a respins, nu trebuie adoptata si la ei?

Eu personal am votat o deputata, care a si intrat in Camera Deputatilor de pe pozitia a 2-a sau a 3-a, dar m-am bucurat ca a ajuns acolo, considerand-o o femeie tanara si deschisa la minte. Ulterior m-a dezamagit profund.
I-am trimis setul de propuneri la care noi ne-am gandit aici pe forum mai bine de 3 luni, pe e-mail. Anterior schimbasem cu ea un set de e-mailuri prin care ma incurajase sa fac acest lucru.
De atunci s-a asternut o tacere totala in aceasta privinta.
In schimb primesc destul de des invitatii la tot felul de intalniri cu ea la Camera Deputatilor sau la sediul ei din sector, invitatii la tot felul de crossuri nu-stiu-de-care....
dar, in pofida faptului ca ne cunoaste adresele de email sau telefoanele multor administratori sau presedinti de asociatii nu s-a invrednicit sa ne atentioneze cu privire la acest proiect care ni se pregateste. Am fi putut sa protestam, sa venim cu alte propuneri, sa facem pe naiba-sa-ne-ia, ceva, ca acest lucru sa nu se intample sau sa se intample altfel.

Pasajul cu furnizorii este pur si simplu scris cu picioarele in aceasta lege. Cum naiba sa stie furnizorii cata penalizare ar proveni de la cei scutiti, pe baza a ce documente, de ce ne-ar crede pe noi, asociatiile de proprietari, ei furnizorii?

Cum sa verific eu, ca administrator, ca presedinte de asociatie, ca cenzor, ca adeverinta aluia e valabila si nu o facatura? Sau de ce l-as crede eu ca declaratia lui e data cu buna credinta? Avem noi, asociatiile de proprietari, atributii de control a acestor adeverinte, a acestor declaratii?

Problema nu e penalizarea in sine, desi acesti bani sunt foarte utili asociatiilor, in caz ca sunt restantieri la intretinere, problema este de ordin psihologic major. Incurajarea neplatii facturilor. Cine va controla acesti sute de mii de oameni din toata tara ca vor declara corect?
Experienta de pana acum cu subventiile, cand se dadeau declaratii peste declaratii ca nu au venituri sau au venituri sub 625 lei, cand ei de fapt traiau foarte bine din munca la negru, ma ingrijoreaza foarte tare.

Intreb: de ce oamenii corecti sa plateasca si sa-i intretina pe cei tentati copios sa fie incorecti? Ce fel de stat e asta? De unde atata stat social, cand multi nu vor sa munceasca pur si simplu si asteapta de la altii sa le dea, sa plateasca in locul lor?

La blocul in care locuiesc s-a marit cuantumul fondului de rulment in vederea iernii urmatoare. Am inteles sa contribui, desi in prezent am atata fond cat sa mai tin si pe altul pe banii mei, dar am inteles ca vor fi restantieri din pricina de criza si sa mai dam o gura de oxigen asociatiei sa ne fie bine la toti in iarna. Dar ca Parlamentul sa ne mai dea in cap, tot noua, celor corecti, creand conditii foarte bune de neplata....asta intrece masura bunului simt!
Cine facea propaganda ca "Noi vrem respect" si de promovare a bunului simt??? Vorbe goale si propaganda de doi bani.
Ne furam intre noi si mai vrem sa fim considerati popor de mana-intai! Ce sa mai discutam, ce sa mai comentam?


Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2010
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Datorii la intretinere mihaibv78 mihaibv78 X-( stau intrun bloc cu 80 de camere 45 %au datorii la intretinere bineinteles pe jumate i-am dat in judecata dar legislatia romaneasca nu face mai nimic,acum ... (vezi toată discuția)
Scutirea penalitatilor la intretinere RaDracones RaDracones SURSA: adevarul.ro brasov \"Persoanele care au datorii la întreţinere şi au venituri pe membru de familie sub 1.000 lei nu vor mai plăti penalităţi ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitor la penalitatiile - intretinere adriana_68 adriana_68 Sa tot vehiculat prin presa si televiziune despre penalitatiile restantierilor cum ar fi ... nu se mai aplica penalitate la suma restanta la cota de ... (vezi toată discuția)