avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită urgenta executare
Discuție deschisă în Executare silită

urgenta executare

Buna ziua. Am un dosar de executare pe numele meu pentru un contract de imprumut fara ipoteca. Creditorul s-a inscris la cartea funciara. Imobilul pe care il detin este in coproprietate cu altcineva in proportie de 1/2. Am facut iesirea din in
diviziune la cererea coproprietarului, acesta obtinand prin hot.jud.definitiva si irevocabila proprietatea asupra intregului imobil in schimbul unei sulte catre mine. Intrebarea mea este urmatoarea: in momentul in care noul proprietar s-a dus sa-si inscrie dreptul de proprietate la cartea funciara i s-a refuzat inscrierea pe motiv ca trebuie si hartie de la executor. Dar el nu este executat, nu are nici o legatura cu imprumutul. Ce este de facut? Astept raspuns foarte urgent!! Multumesc
depinde cand ati facut iesirea din indiviziune
de facut se pot face destule, cu ajutorul unui avocat
iesirea din indiviziune s-a facut dupa inceperea executarii dar nimeni nu s-a opus. am avocat dar sincer pare cam blocat. rog din suflet un sfat cat de mic. multumesc
O sa incercs sa va lamuresc cat de cat, desi, problema dvs excede micilor sfaturi juridice pe care consultantii le ofera pe acest site.
Executarea silita asupra imobilului proprietatea dvs a avut ca puct de plecare somatia emisa de executorul judecatoresc.
Somatia se inscrie in cartea funciara a imobilului.
Efectul inscrierii somatiei in CF il reprezinta nulitatea oricarei instrainari a imobilului.
Oricum, executarea silita nu putea avea loc decat pe partea detinuta de dvs din dreptul de proprietate.
In situatia in care, functionarii de la CF ar inscrie dreptul de proprietate exclusiv al celuilalt coproprietar, execuarea silita ar ramane fara obiect, motivat de faptul ca nu poti executa un bun care nu se afla in proprietatea debitorului.
Alta era situatia daca hot jud de partaj avea o data aonterioara emiterii somatiei.
Consultati un avocat, exista posibilitati de rezolvare.
Av. Mihai Vaduva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere somatie de plata in cartea funciara leopold2010 leopold2010 Buna ziua, Vreau sa stiu si eu daca si cum o somatie de plata poate fi inscrisa in cartea funciara. Existau doua ipoteci de grad I si II inscrise in cartea ... (vezi toată discuția)
Inscrierea somatiei de plata in cf dodoorza dodoorza Buna seara ! Doresc sa va cer un sfat ! Cum sa procedez pentru aflarea unui nr. CF , stiind clar ca administratorul SC debitoare detine imobil pe numele ... (vezi toată discuția)
Executare lucinda2010 lucinda2010 Un imobil avea 2 coproprietari. Unul din ei face un imprumut notarial (fara ipoteca) pe care nu l achita la termen si se demareaza executarea silita(fara sa se ... (vezi toată discuția)