avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Preluare leasing prin notar
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Preluare leasing prin notar

Buna ziua ! As dori sa fac o preluare de leasing prin notar, si as vrea sa aflu ce este nevoie sa fac pentru asta. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 19:07, 28 Iunie 2010
Nu sunt jurist de meserie dar nu cred ca este suficient un act notarial pt. preluarea unei masini. Parerea mea este ca trebuie sa mergeti la firma de leasig sa intrebati cum trebuie facut si ce acte va trebuie pt preluare. Eu stiu ca un contract este un act individual intre doua parti co drepturi si obligatii de fiecare parte. Conditiile incheiate cu fostul utilizator pot diferi total de cele impuse dv.( in bine sau in rau). asa ca sfatul meu este sa incepeti de la firma de leasing.
Fiecare societate de leasing are prevazuta si posibilitatea preluarii/predarii contractului de /catre terti.In calitate de proprietar al vehiculului inchiriat, numai el poate decide schimbarea utilizatorului, dupa o anuume procedura, prevazuta si ea in conditiile contractuale.La notar nu puteti ,eventual, dacat sa autentificati o intelegere privind intentia de predare/primire contract prin semnatura certa.La ce v-ar folosi, daca soc. de leasing nu accepta noul utilizator sau pretinde anumite sume de la cel actual(legate de starea de intretinere a autovehiculului) pentru a permite preluarea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala eurial leasing refuza sa plateasca restul raduhas raduhas buna ziua! am un caz mai special de spus...am preluat un leasing pt o masina peugeot 407 pe 17.06.2008 (desi am depus actele pt preluare la inceputul lui ... (vezi toată discuția)
Dauna totala masina toyota rav 4-leasing sorin2 sorin2 buna seara! Am preluat contractul de leasing pentru auto Toyota RAV 4 in data de 02.07.2008, iar in data de 01.09.2008 s-a produs un accident in urma caruia ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta necuvenita ContSters101356 ContSters101356 Am detinut pe societate o masina in leasing,iar in octombrie 2010 am predat leasingul unei alte firme. In ianuarie 2011 noul proprietar a luat amenda pt ... (vezi toată discuția)