avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenitorul testamentar decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenitorul testamentar decedat

ce se intampla daca exista un testamental unei persoane, iar mostenitorul testamentar a decedat? drepturile trec la mostenitorii legali ai persoanei sau la succesorii mostenitorului testamentar?
Cel mai recent răspuns: aNdreiD , utilizator 19:24, 28 Iunie 2007
esti sigura? Daca mai e ceva? Ca deja l-ai crezut tamopit pe om... Adica se alerteaza cand vede un testament, vede ca e trecut mostenitor x, iar pe potentialii mostenitorii y si z nu-i mai vede, e chior...

No comment.
Multa stima pentru persoanele care raspund la obiect si in cunostinta de cauza pe acest forum.
Ce ne facem cu cei care supra apreciindu-se isi exprima parerile lor "pretioase" incurcandu-i mintea celui care a venit cu intrebarea.
Cred ca dreptul nu e pentru oricine, desi multi il studiaza.

Intaresc spusele celor care au invocat caducitatea testamentului.

"Orice dispozitie testamentara devine caduca, cand acela in favoarea caruia a fost facuta a murit inaintea testatorului" (Art. 924 C. civ. )
Mostenitorii legatarului nu au niciun drept de a culege legatul, afara de cazul in care testatorul a dispus astfel printr-o substitutie vulgara (Art. 804 C.civ.)
Caracterul intuitu personae al legatelor exclude reprezentarea in cazul mostenirii testamentare
Da, asa e , dreptul nu e pentru oricine. Ce-ar insemna daca judecatorii , notarii , avocatii , etc, s-ar pronunta dand o solutie intr-un dosar , act ,intr- o cauza , doar in baza unui articol de lege ? Tocmai asta inseamna sa coroborezi articole pentru a da o solutie buna. Pana persoana in cauza nu a venit cu precizarea ca nu mai exista alta clauze, nu se putea spune cu certitudine ca e caduc. Poate unele persoane au si notiuni juridice altele poate nu au de loc. Cei care intreaba aici nu se prezinta inainte : sunt avocat si va intreb asta , sunt jurist si vreau sa stiu asta ; sunt cativa care spun : nu stiu nimic in domeniul asta si am nevoie de ajutor. E suficient de clar ?
era clar ca trebuie sa ai tu dreptate....oricum....NU ai.

Alte discuții în legătură

Mostenire dali67 dali67 Daca unul dintre parinti moare si nu se efectueaza succesiunea,parintele care traieste poate face testament sau poate lasa un imputernicit care sa se ocupe cu ... (vezi toată discuția)
Testamente reciproce jeana jeana Stimati forumisti acum 3 ani am facut doua testamente reciproce pt toate bunurile comune facute in timpul casatoriei precum si pt bunurile obtinute din ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin testament mfox mfox Va solicit ajutorul pentru a ma putea \\"lumina\\" intr-un aspect: Am intrat in posesia unui testament (fotocopie) in care tata este mentionat ca si ... (vezi toată discuția)