avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenitorul testamentar decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenitorul testamentar decedat

ce se intampla daca exista un testamental unei persoane, iar mostenitorul testamentar a decedat? drepturile trec la mostenitorii legali ai persoanei sau la succesorii mostenitorului testamentar?
Cel mai recent răspuns: aNdreiD , utilizator 19:24, 28 Iunie 2007
Ce sa vada? Daca nu e nimic de vazut =D>
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iunie 2007
aNdreiD, utilizator
Pai, atunci, ce facem noi aici, fratilor? Vedem acte? Exista vreo optiune pe forumul asta sa vezi acte??? :O

Oricum, avocatii nu se pronunta. Macar atat. Si toate parerile juridice pe care le dam noi aici sunt sub rezerva a ceea ce ne comunica cei pe care incercam sa-i ajutam.
Evident. De aceea era bine sa si vada cineva documentul nu sa ia de buna ce i se spune la modul teoretic si sa se trezeasca cu surprize ca cineva de pe un forum i-a spus ca n-are nici o problema. Apropo, oricine se pronunta cu privire la ceva nu numai judecatorii. Iar avocatul cand se pronunta nu inseamna ca pronunta o sentinta ci , isi exprima un punct de vedere cu temei legal.



Pai, atunci, ce facem noi aici, fratilor? Vedem acte? Exista vreo optiune pe forumul asta sa vezi acte??? :O

Oricum, avocatii nu se pronunta. Macar atat. Si toate parerile juridice pe care le dam noi aici sunt sub rezerva a ceea ce ne comunica cei pe care incercam sa-i ajutam.



Deci, ce mai atata vrajeala... din ce s-a spus , s-a gasit si raspunsul. Nu e sentinta, dar e CLAR ca daca a murit acea persoana actul este CADUC. Ce sa mai vedem, pentru ca nu e nevoie. Daca nu s-a mentionat ceva , nu este vina noastra ci a celui care a scris ipoteza....
Sunt de acord cu tine Liliana.:">
Ideea e ca vorbim de o succesiune nedeschisa inca.
La momentul decesului "bunicii", evident ca succesorii celui decedat anterior vor putea invoca testamentul despre care vorbim (daca au cunostinta despre existenta lui).
Insa, mostenitorii legali se vor putea apara prin invocarea caducitatii, ceea ce "TEORETIC" este si aplicabil in speta.
Spun "TEORETIC" pentru ca in instanta s-ar putea ca judecatorul sa aiba un alt punct de vedere.

Alte discuții în legătură

Mostenire dali67 dali67 Daca unul dintre parinti moare si nu se efectueaza succesiunea,parintele care traieste poate face testament sau poate lasa un imputernicit care sa se ocupe cu ... (vezi toată discuția)
Testamente reciproce jeana jeana Stimati forumisti acum 3 ani am facut doua testamente reciproce pt toate bunurile comune facute in timpul casatoriei precum si pt bunurile obtinute din ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin testament mfox mfox Va solicit ajutorul pentru a ma putea \\"lumina\\" intr-un aspect: Am intrat in posesia unui testament (fotocopie) in care tata este mentionat ca si ... (vezi toată discuția)