avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ce se intampla cu creditele cesionate de banci?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ce se intampla cu creditele cesionate de banci?

acum dupa noile reglementari bancare,ce se intampla cu creditele cesionate de banci catre firmele de recuperare?pentru aceste firme nu s-au stabilit niste reguli?este absurd sa -ti ceara sa platesti intr-un an o suma pe care tu ai angajat-ope 30 de ani.stie cineva?
Cel mai recent răspuns: ariam , utilizator 12:06, 3 August 2010
Conditiile contractului initial nu raman aceleasi.
Doar valoarea nominala a creantei se pastreaza.

Cum ar putea ramane aceeasi scadenta daca datoria e deja exigibila?
Nu are logica.

Pt persoanele interesate, recomand studiul manualului de Drept civil. Teoria generala a obligatiilor, C-tin Statescu, Corneliu Birsan, Editia a IX-a, Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2008, pag. 363-366 si bineinteles se poate studia Codul civil, art. 1.391-1.398 si 1.402-1.404
Succes!
adutescu a scris:


Cum ar putea ramane aceeasi scadenta daca datoria e deja exigibila?
Nu are logica.



o creanta cesionata nu inseamna ca este si exigibila de la momentul cesionarii.
exigibilitatea anticipata a unui credit poate interveni in limita conditiilor contarctuale atunci cand imprumutatul nu isi indeplineste una sau mai multe obligatii asumate.

prin cesionare, creanta trece in patrimoniul cesionarului cu toate drepturile pe care i le conferea cedentului, cesionarul devenind creditor in locul cedentului (preluandu-i toate drepturile). Cu alte cuvinte, daca bana (cedentul) nu se afla intr-o situatie in care poate declara exigibilitatea anticipata, cesionarul nu va dobandi acest drept (pentru ca acest drept este conditionat de incalcarea de catre imprumutat a unei obligatii contractuale care poate duce la accelerarea creditului).

Cesionarea unui credit presupune schimbarea creditorului - cesionarul intra in locul cedentului acesta din urma neputand dobandi (prin cesiune) cu privire la acea creanta alte drepturi decat cele pe care cedentul le avea in baza contractului initial - nimeni nu poate transmite mai mult decat are.... asta stim cu totii ;)

daca acekl credit nu era exigibil inaintea cesiunii si imprumutatul si-a indeplinit si continua sa isi indeplineasca toate obligatiile contractuale, cesionarul nu va putea solicita rambursarea anticipata a creditului, repet creanta nu devine exigibila prin cesiune!
Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2010
ariam, utilizator
In speta de fata ( cesionare in caz de neplata) creanta e exigibila, nu s-a plictisit creditorul de debitor si hai sa cesionam pt mai multa distractie.
exista mai multe situatii ...
- nu il cesioneaza pentru distractie ci pentru bani - cesiunea fiind o cale prin care actionarii unei bancii pot obtine dividende (evitand provizionarea acestor credite).
- se cesioneaza si portofolii performante (practica mai putin raspandita decat prima)
- simpla neplata a unor rate nu atrage automat exigibilitatea anticipata (conditiile in care creditul devine exigibil inainte de termen sunt prevazute clar in contractul de credit)
- etc.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: cesiune antecontract vanzare-cumparare lala2011 lala2011 Subiect: cesiune antecontract vanzare-cumparare situatie: vanzatorul cesioneaza unui tert , nu se semneaza vreun act intre cumparator si tert . intrebare : ... (vezi toată discuția)
Notificare cesiune de creanta/credit mirelutza_miry mirelutza_miry Buna ziua . Am si eu o problema cu o Notificare primita in urma cu aproape o luna care spune cam asa ,,SC 1 SRL, persoana juridica romana ...cu sediul in ... (vezi toată discuția)
Cesionare creanta banca Danielamioara1 Danielamioara1 Buna ziua. Banca mi-a cesionat creditul in luna decembrie 2015 catre un srl. Ce pot face in aceasta situatie,tinand cont ca eu nu avem intreruperi de la ... (vezi toată discuția)