avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii in sanatate LEGISLATIE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii in sanatate LEGISLATIE

Doresc sa stiu daca cei care lucreaza in centrele cu autofinantare apartinand Ministerului Sanatatii sunt bugetari sau nu.(HOTÃRÂRE Nr. 1718 din 30 decembrie 2008)
Unităţi finanţate integral din venituri proprii din contractele încheiate prin sistemul de asigurări sociale de sănătate acestea sunt sau nu bugetare?
Este corect sa se reduca salariul cu 25% si in acest caz?
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 12:30, 30 Iunie 2010
Buna ziua !
In primul rand , Hotararea nr. 1718/ 2008 este abrogata explicit prin art. 21 din Hotararea 144/ 2010 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii.
In alta ordine de idei, daca institutia de care vorbiti nu face parte din lista prevazuta in anexa nr. 2 a Hotararii 144/ 2010 cuprinzand unitatile cu personalitate juridica aflate in subordinea, sub autoritatea sau in coordonarea Ministerului Sanatatii, consider ca nu este firesc sa se aplice reducerea de 25 % a salariului, reducere ce vizeaza numai institutiile finantate exclusiv din bugetul de stat.
Cu stima!
Stimate domn va multumesc mult pentru raspunsul duneavoastra mi-am regasit institutia in care lucrez in anexa nr 2 a Hotrararii 144/2010( II. Unitati finantate integral din venituri proprii din contractele incheiate prin sistemul de asigurari sociale de sanatate:).Aceasta presupune ca se aplica reducerea de 25%?
Studiati si titlul VII din Legea nr.95/2006.
In HG 144/2010 la Anexa 2 litera A ,Capitolul II : Unitati finantate integral din venituri proprii prin contractele incheiate prin sistemul asigurarilor sociale de sanatate sunt nominalizate astfel de unitati care sunt in directa subordine a Ministerului Sanatatii .
Chiar daca nu va regasiti printre unitatile nominalizate aici , fiind spital sunteti institutie publica finantata integral din venituri proprii , asa cum sunt definite spitalele in Legea 95/2006 , si in proiectul de ordonanta care prevedea taierea salariilor cu 25% se regaseau si instituiile publice finantate integral din venituri proprii .
Deci chiar daca spitalele se autofinanteaza prin serviciile pe care le presteaza tot vor suporta reducerile de 25%, nu stiu insa cine va mai ramane sa lucreze in aceste conditii si cu deficitul major de personal .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire salariala bogami bogami as vrea sa stiu daca personalul medical din camine de batrani sau crese,care sunt la primarii,nu la ministerul sanatatii......beneficiaza de prevederile ord. ... (vezi toată discuția)
Cresterea salariala pentru asistentele medicale din crese ContSters329214 ContSters329214 Va rog sa ma lamuriti daca asistentele medicale din crese beneficiaza de cresterea salariala de 25%, conform O.U.G. nr. 35/2015. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Marire salariu cu 100 ron cf oug inorog inorog Buna ziua. Conform OUG 37/2014 începând de la 1 ianuarie 2015 tot personalul din sistemul public sanitar şi cel de asistenţă socială vor beneficia de ... (vezi toată discuția)