Buna dimineata,
ANAF a emis Ordinul care prevede procedura de inscriere in registrul operatorilor intracomunitari (Ordinul 2101/2010).
In Ordin se prevede ca trebuie depuse certificatele de cazier judiciar ale asociatilor obtinute de la organele competente din Romania si ale administratorilor (cu exceptia SA).
Legat de formularea acestui text:
1. Daca asociatul este persoana juridica straina?? Ce trebuie dus?
2. Daca am 2 administratori, din care unul e cetatean strain? Trebuie neaparat cazier sau e OK si cu o declaratie de onorabilitate (cum se depune la inregistrarea unei SC in registrul comertului?).
3. Celalalt administrator roman, e plecat la mare distanta de Europa, pentru o perioada destul de lunga si nu stiu daca ar putea ajunge la notar sa faca o imputernicire pentru cineva din tara, sa ii ceara cazierul. Daca in actul constitutiv e prevazut ca ambii administratori au puteri egale si depline atat impreuna cat si separat, trebuie sa duc cazierul ambilor?
Va multumesc
Revin cu niste lamuriri.
M-am interesat la Inspectoratul General al Politiei Romane, care cf. art. 6 din Legea 290/2004 privind cazierul judiciar tine cazierul judiciar central. De la IGP se va obtine cazierul pentru asociati persoane juridice straine. Documentele necesare si procedura vor fi publicate pe site-ul IGP pe data de 01.07.2010.