avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Nelamurire Registru operatori intracomunitari
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Nelamurire Registru operatori intracomunitari

Buna dimineata,
ANAF a emis Ordinul care prevede procedura de inscriere in registrul operatorilor intracomunitari (Ordinul 2101/2010).
In Ordin se prevede ca trebuie depuse certificatele de cazier judiciar ale asociatilor obtinute de la organele competente din Romania si ale administratorilor (cu exceptia SA).
Legat de formularea acestui text:
1. Daca asociatul este persoana juridica straina?? Ce trebuie dus?
2. Daca am 2 administratori, din care unul e cetatean strain? Trebuie neaparat cazier sau e OK si cu o declaratie de onorabilitate (cum se depune la inregistrarea unei SC in registrul comertului?).
3. Celalalt administrator roman, e plecat la mare distanta de Europa, pentru o perioada destul de lunga si nu stiu daca ar putea ajunge la notar sa faca o imputernicire pentru cineva din tara, sa ii ceara cazierul. Daca in actul constitutiv e prevazut ca ambii administratori au puteri egale si depline atat impreuna cat si separat, trebuie sa duc cazierul ambilor?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Spider06 , utilizator 10:25, 29 Iunie 2010
Revin cu niste lamuriri.
M-am interesat la Inspectoratul General al Politiei Romane, care cf. art. 6 din Legea 290/2004 privind cazierul judiciar tine cazierul judiciar central. De la IGP se va obtine cazierul pentru asociati persoane juridice straine. Documentele necesare si procedura vor fi publicate pe site-ul IGP pe data de 01.07.2010.
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2010
Spider06, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrierea registrul operatorilor intracomunitari paolo979 paolo979 In situatia in care o societate are administrator si asociati din afara tarii (Italia), cum se poate rezolva cu acel cazier judiciar, obligatoriu pentru ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar persoana juridica straina bvr bvr Buna ziua! Am o mare rugaminte. Pentru inscrierea in registrul operatorilor intracomunitari, am nevoie de cazierul judiciar al societatii care este asociat ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari ContSters22096 ContSters22096 pentru inscrierea in ac registru a unei SA este necesar si cazierul persoanei juridice sau doar cele ale administratorilor? (vezi toată discuția)