avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cazier judiciar persoana juridica straina
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cazier judiciar persoana juridica straina

Buna ziua!

Am o mare rugaminte. Pentru inscrierea in registrul operatorilor intracomunitari, am nevoie de cazierul judiciar al societatii care este asociat unic in societatea romaneasca. Pot obtine acest cazier judiciar in Romania?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bvr , utilizator 09:32, 20 Iulie 2010
Cazierul judiciar se elibereaza doar persoanelor fizice iar pentru firme si persoane fizice se poate elibera cazier fiscal. Daca firma care este asociat unic in societate are sediul social si este inmatriculata in alta tara atunci trebuie sa obtineti actele solicitate pentru inregistrarea in registrul operatorilor intracomunitari din tara de de origine a firmei, acte pe care apoi le veti traduce si legaliza in limba romana .
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2010
Costel DRAGOMIR, Avocat
In procedura de inscriere in registrul operatorilor intracomunitari scrie ca este nevoie de cazier fiscal asociati, administrator:
“În vederea înscrierii în Registrul operatorilor intracomunitari, contribuabilii trebuie sa depuna la organul fiscal competent urmatoarele:
- formularul (095) "Cerere de înregistrare în/radiere din Registrul operatorilor intracomunitari";
- certificatele de cazier judiciar eliberate de autoritatea competenta din România ale tuturor asociatilor, cu exceptia societatilor pe actiuni, si ale administratorilor;
Cazierul judiciar, in cazul persoanelor nerezidente se ridica de la Sectia de sector de la domiciliul celui care formuleaza cererea. Cererea va putea fi depusa numai in baza unei procuri autentice.
Pentru inscrierea in registrul operatorilor intracomunitari am urmatoarea situatie:
Asociat unic persoana juridica franceza si administrator persoana fizaica straina.
In ceea ce priveste obtinerea cazieruuli fiscal pentru persoana fizica straina, se va prerzenta personal, dar nu stiu cum se procedeaza pentru obtinerea cazieruuli fiscal pentru asociatul unic strain--persoana juridica. A obtinut cineva acest certificat. Spuneti-mi, va rog, ce documete ati depus la politie.
Va multumesc.
Buna ziua,

si eu am aceeasi situatie ca "bvr".

Ne puteti lamuri?

Si trebuie atata cazier judiciar pt. asociatul unic pers. jur. straina, cat si pentru administratorul firmei? (tot persoana straina...)

Va multumim.

Alte discuții în legătură

Inscrierea registrul operatorilor intracomunitari paolo979 paolo979 In situatia in care o societate are administrator si asociati din afara tarii (Italia), cum se poate rezolva cu acel cazier judiciar, obligatoriu pentru ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar administrator persoana juridica caprice caprice Buna ziua, pentru inscrierea in Registrul operatorilor intracomunitari se cere caertificatul de cazier judiciar al administratorului. Daca administratorul este ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari ContSters22096 ContSters22096 pentru inscrierea in ac registru a unei SA este necesar si cazierul persoanei juridice sau doar cele ale administratorilor? (vezi toată discuția)