avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este corecta reducerea salariilor din sectorul bugetar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este corecta reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 25%?

Lansez acest topic pentru a aduna pareri pro si contra acestei reduceri salariale. As dori sa ma ajutati cu legislatia in vigoare ce face ca aceasta taiere a salariilor sa fie legala si deasemeni as dori sa postati si legistatia care se incalca prin aplicarea masurii de taiere a salariilor cu 25%. Mai pe scurt este legala aceasta taiere? Astept argumentele specialistilor.
Cel mai recent răspuns: ContSters155608 , utilizator 06:16, 1 Iulie 2010
Nu sunt specialist, dar dupa cum se vede specialistii din Romania au spus asa: este data o ordonanta de guvern care se aplica de maine, 1 iulie, care este constitutionala intrucat art. de taiere a salariilor cu 25% nu incalca constitutia, si este si legala intrucat a trecut de parlament si a fost aprobata. Parerea mea este ca incalca contractul colectiv de munca, intrucat bugetarilor li se aplica o sanctiune, si nu este doar avertisment verbal, ci s-a trecut direct la 25% din salariu pe 6 luni. Dupa logica romaneasca a ultimilor ani: cine nu e "cuminte" urmeaza dupa aceasta sanctiune sa fie dat afara.(fara salarii compensatorii ca s-au taiat si alea)



Este o intrebare pe antena1: la ce veti renunta? Raspunsul locig, atata cat mai se poate i tara asta: la ceea ce a produs aceasta situatie: guvernul Romaniei, si deoarece la guvern se vede ca nu se reuseste, ramane ultima varianta adica: Romania.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2010
ContSters155608, utilizator
lori_beatrice a scris:

Lansez acest topic pentru a aduna pareri pro si contra acestei reduceri salariale. As dori sa ma ajutati cu legislatia in vigoare ce face ca aceasta taiere a salariilor sa fie legala si deasemeni as dori sa postati si legistatia care se incalca prin aplicarea masurii de taiere a salariilor cu 25%. Mai pe scurt este legala aceasta taiere? Astept argumentele specialistilor.


Este legala aceasta masura ...deoarece :
1. A fost considerata connstitutionala de catre Curtea Constitutionala.
2. Foarte multa lume doreste sa scape de functionarii publici care fac sau nu fac treaba corespunzatoare nivelului la care sunt platiti ...

p.s.
din cauza unor functionari incompetenti foarte multa luma ii injura pe acestia , doreste restructurarea institutiilor publice etc ... no comment
Nu stiu daca este corecta, insa atata vreme cat statul, prin reprezentantii sai (ministri, primari, etc) este ordonator principal de credite si, deci, angajatorul, are tot dreptul sa modifice salariile angajatilor, tot asa cum un patron taie salariile intr-o firma. Sunt destule institutii unde bugetarii se calca pe picioare, altele in care un om face munca altor 3, spitale de tara unde exista cativa doctori la pensie, catune fara profesori titulari... (ca statul n-a gandit si echilibrarea acestei situatii si a taiat la gramada, ca e mai usor, asta e alta poveste)
aceasta lege ar putea fii contrara c. mun.:
www.avocatnet.ro/content/for...
Eu raman la parerea mea: deoarece am fost sanctionat pe nedrept cu reducerea cu 25% din salariu imi duc competenta sau incompetenta in favoarea altor tari, adica statul de la mine nu va mai lua nici un impozit, iar daca exemplul meu ar fi urmat de toti cei apti inca de ceva munca in folosul comunitatii + celelalte masuri de austeritate ( care vor duce la reducerea natalitatii).......acest popor las si incompetent va disparea intr-un viitor indepartat. Oricum romanii "se mananca" intre ei, ne mai ajuta si guvernul si chiar si Dumnezeu prin inundatii sa ..........ne mai rarim. E bine ca pensionarilor nu le-a redus din pensie ca ei nu mai au putere de munca sa o ia de la capat, dar eu refuz sa mai "tin in spinare" 4,5 milioane de fosti contribuabili, unii cu o vechime in munca mai mica decat a mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curtea constitutionala vs. inalta curte de casatie si justitie... gabriel teodorescu gabriel teodorescu ... INTREBARE: Care este menirea Curtii Constitutionale??? ... si mai ales... daca ...este impetuos necesar desfintarea ei???... ... (vezi toată discuția)
Reducere salarii bugetari si pensii.neconstitutionalitate? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Reducerea salariilor la bugetari si a pensiilor. Este o situatie care este foarte neplacuta... Din punctul meu de vedere o asemenea prevedere legala ar fi ... (vezi toată discuția)
Aplicarea reducerii salariilor bugetarilor ContSters141003 ContSters141003 Mă gândesc eu că orice persoană care are un contract de muncă, convenţie civilă de prestări servicii, contracte în baza Legii 8/1996... cu o ... (vezi toată discuția)