Buna seara. Am PFA din iunie 2005, in fiecare am functionat numai in sezonul estival 3-4 luni pe an, 1iunie - 15 septembrie.Nu am realizat alte venituri de natura salariala.Acum am primit de la casa de pensii o notificare in care ma obliga sa merg sa depun declaratie de asigurare,decizii de impunere pt 2005 -2009. M-ar interesa daca este obligatoriu sa platesc .Daca DA , trebuie sa platesc integral 2005 -2009 daca nu am functionat tot anul ? Sau trebuie sa platesc contributia numai pt 3 luni pe an? Profitul era cca 1000 -2000 ron pe sezon . Va multumesc anticipat pt raspunsuri !!
pentru cele 3-4 luni daca ai obtinut venituri brute mai mari decat 3 salarii medii brute pe economie la acea vreme , esti obligata sa platesti , iar daca dovedesti ca activitatea a fost suspendata pentru restul lunilor vei plati doar pentru perioada de 3-4 luni , daca activitatea nu a fost suspendata la registrul comertului , va trebui sa platesti pe intreaga perioada a anului , iti va calcula procent de 30% din 1/4 din salariul mediu brut al acelui an in care te-ai infiintat, la aceasta suma vei plati si majorari de intarziere, ideea este ca cei de la casa de pensii nu te anunta decat atunci cand au ei chef si in acesti timp se aduna penalitati , pentru perioade mai vechi de 5 ani in cazul in care nu ai primit nici o instiintare din partea lor datoriile se prescrie dar numai prentru perioada mai veche de 5 ani, asta stiu si eu tot de la ei pentru ca am fost si sunt in aceeasi situatie