avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... forta majora
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

forta majora

Vreau sa stiu continutul art .10.82 si art. 10.32 din codul civil
Cel mai recent răspuns: lolomi , utilizator 23:29, 29 Iunie 2010
art.1032 C.civ.:

Daca amindoua lucrurile au pierit, fara greseala debitorului, obligatia este stinsa.

Art. 1082

Debitorul este osindit, de se cuvine, la plata de daune-interese sau pentru neexecutarea obligatiei, sau pentru intirzierea executarii, cu toate ca nu este rea-credinta din partea-i, afara numai daca nu va justifica ca neexecutarea provine din cauza straina, care nu-i poate fi imputata.
multumesc=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere penalitati de intarziere simona raducanu simona raducanu Pot solicita penalitati de intarziere din anii precedenti (2005-2006) unui client care imi achita permanent facturile cu intarziere? Solicitarea o voi face cu ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un lantisor dar n-am platit decat avansul, ce pot pati? timp_pierdut timp_pierdut Am cumparat un lantisor de aur de la o traficanta ,am onorat o parte din plata,dar din motive independente de vointa mea( am piierdut serviciul) nu am putut ... (vezi toată discuția)
Se poate chema în garanție într-o procedură de insolvență faliment ? neamtu 2 neamtu 2 o firmă este în insolvență - faliment din vina terțului . În acest sens sunt expertize ,documente ,însușite de cei înscriși în tabelul definitiv ... (vezi toată discuția)