avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... promisiune de vanzare scadenta la acordarea creditului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

promisiune de vanzare scadenta la acordarea creditului

Buna ziua, am specificat deja din titlu problema mea, o sa o detaliez acum: am facut un antecontract de vanzare - cumparare pentru un apartament ce este ipotecat la banca cu specificatia ca cumparatorul va plati ratele pana la obtinerea creditului cu care va cumpara apartamentul si are drept de folosire a apartamentului de la data semnarii anteconractului.
Asta se intampla in august anul trecut, dar in ultima vreme nu imi mai raspunde la telefoane si desi a platit ratele la banca evita contactul si intrebarile.Cat ar trebui sa mai astept sa i se acorde credit pentru cumpararea apartamentului???M-am uitat pe net la art.1298 cod civil, ce inseamna mai exact cererea executarii?
multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Bruno24 , utilizator 01:01, 30 Iunie 2010
Ar fi trebuit sa stabiliti un termen maxim pentru perfectarea vanzarii. Incercati o notificare prin executor judecatoresc prin care stabiliti un termen maxim pentru plata pretului si perfectarea actului de vanzare cumparare. Poate nu mai indeplineste conditiile si nu i se mai acorda creditul.
Care este riscul daca mai astept si mai sper sa se perfecteze actele?el a facut deja ceva imbunatatiri in apartament si nu am de unde sa ii restitui banii pentru ele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin acordul bancii pt a cumpara un apartament ipotecat. marius71 marius71 Buna ziua! Ma confrunt cu o problema foarte delicata. Socrii mei au luat un imprumut pt care au girat cu apartamentul. Acum eu si sotia dorim sa facem ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament nou aflat sub ipoteca de la dezvoltator dk88 dk88 Buna ziua, Sunt pus in fata unei situatii mai delicate pe care initial am crezut ca am prevenit-o. Am cumparat in toamna un apartament de la un dezvoltator ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament ipotecat - banca tergiverseaza acordul de vanzare RIonescu RIonescu Buna ziua ! Va aduc atentiei urmatorul caz... Doresc sa vand un apartament grevat de un credit ipotecar. Valoarea ipotecii este de cca 30 000 EUR (din ... (vezi toată discuția)