avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa-mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa-mostenire

O sa trec direct la problema fara a mai recurge la vreo introducere.
Povestea pe scurt
Eu si parintii mei am vandut apartamentul in care stateam si ne-am mutat la bunica (casa era a bunicului care a decedat, ulterior revenea tatalui meu si fratelui sau, dar acestia au hotarat sa puna casa pe numele mamei lor, adica bunica mea). Banii obtinuti din vanzarea apartamentului i-am bagat in casa bunicii (a mai fost construit un corp de casa, pus gaze, centrala, renovari etc) dar fara a schimba contractul casei, aceasta ramanand pe numele bunicii. Tata a decedat, iar mama a plecat din tara din cauza ca bunica nu mai dorea ca mama sa stea in "casa ei". De cand a plecat si mama, bunica si unchiul meu (fratele tatalui meu decedat) duc demersuri de a ma da afara din casa, desi ei stiu clar ca jumatate din casa este a mea, deoarece vor sa treaca casa pe numele unchiului.

Acum intrebarea mea este: Mai pot sa fac ceva pentru a obtine catusi de putin din casa asta sau din suma investita?

Mentionez ca mai am cateva facturi din suma investita si un cadastru facut dupa constructie, dar nu stiu daca sunt relevante...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:55, 30 Iunie 2010
Pe calea unui proces se va rezolva problema.
Incercati sa consultati un avocat mai inainte de deschide procesul intrucat exista mai multe posibilitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune danielapreda danielapreda Buna ziua, Tatal meu a decedat in august 2015 iar mama in decembrie 2015. Noi suntem doi frati si am dori sa facem succesiunea. Cand a facut succesiunea ... (vezi toată discuția)
Cum dovedesc ca este fratele mamei marius s marius s Buna ziua.am apelat la dumneavoastra cu o problema... Mama mea are un frate care a fost nascut inainte ca bunica mea sa se casatoreasca cu bunicul...dupa ... (vezi toată discuția)
Moștenire Rzsolt Rzsolt Bună ziua. Intrebarea este pentru părinții mei. Părinții mei locuiesc de 25 de ani la casa părintească. Fratii tatălui acum vor să ceară partea lor. ... (vezi toată discuția)