avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,

Tatal meu a decedat in august 2015 iar mama in decembrie 2015.
Noi suntem doi frati si am dori sa facem succesiunea.
Cand a facut succesiunea dupa bunica(toate titlurile de proprietate sunt pe numele bunicii) tata a dobandit 1/2 din masa succesorala alcatuita din :teren casa +teren arabil intravilan(9.900 m)+teren extravilan(15.000 m),cealalta jumatate revenind fratelui lui.Ulterior fratele tatalui meu a facut act de partaj voluntar pentru cei 9.900 m in favoarea tatalui meu iar pt.cei 15.000 m a facut un contract de vanzare-cumparare intre el si parintii mei(tata si mama) dar doar pt.11.100 m.Dupa succesiunea bunicii a mai primit in proprietate cf.legii 18 ,2.500 m padure dar tot pe numele ei si care nu sunt prinsi in certificatul de mostenire.
Acum cand vrem sa facem noi succesiunea dupa tata si mama ce pasi trebuie urmati?
Cum rezolvam problema cu 2.500 m padure pe care unchiul meu ii cedeaza noua si pentru diferenta de 3.900m ramasi in urma vanzarii-cumpararii?
Ce documente trebuie intocmite si care este termenul in care nu platim impozit pe masa succesorala?
Mentionez ca in curtea pe care unchiul a facut partaj sunt construite 2 case:a mea(2012) si a fratelui meu(2009).Inainte de constructia casei mele(2011) am facut cadastru pe curte+terenul din spate in care era prinsa si casa fratelui ,casa mea aparand in schita ca propunere.Mai este necesar sa fac cadastru pentru casa mea?

Multumesc pentru un raspuns prompt.
Cel mai recent răspuns: danielapreda , utilizator 13:51, 4 Ianuarie 2016
Supliment la certificatul de mostenitor al parintelui dvs dupa bunica in care sa fie cuprins titlul pe legea 18.
Succesiune dupa ambii parinti.
Partaj voluntar pt 2.500 mp.
Donatie sau vanzare pt 3.900 mp.
Cadastru pt casa dvs.

Termenul de acceptare a mostenirii fara plata impozitului suplimentar de 1% este de 1 an de la deces.
Cum pot face supliment la certificatul de mostenitor al tatalui meu dupa bunica in care sa fie cuprins titlul pe legea 18(2.500 m) acum cand tatal meu a decedat?
Intre cine si cine se face suplimentul la succesiunea bunicii si apoi partajul voluntar?
Pentru diferenta de 3.900 m acum sunt proprietari cu cate 1/2 tatal meu(decedat) si unchiul.De ce sa facem act de donatie sau vanzare-cumparare pe toata suprafata?Nu se poate face act de partaj voluntar intre unchiul meu si mostenitorii tatalui meu(eu si fratele meu)pe 1/2 din 3.900 m?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu nabadai!!! rallia rallia Buna seara, rog frumos aratati-mi luminita de la capatul tunelului in urmatorul caz: Suntem 2 frati impreuna cu mama ,tata a decedat acum 3 ani.In ultima ... (vezi toată discuția)
Casa-mostenire ely_3n ely_3n O sa trec direct la problema fara a mai recurge la vreo introducere. Povestea pe scurt Eu si parintii mei am vandut apartamentul in care stateam si ne-am ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa bunica cu partaj voluntar, fara succesiune Manu111 Manu111 Buna ziua, Am o problema mai delicata,cred.Este vorba despre o casa,mostenire de la bunica mea,care a decedat in 1986. Bunica a avut 2 copii(mama mea si ... (vezi toată discuția)