avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Conditii de admisibilitate a unei plangeri CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Conditii de admisibilitate a unei plangeri CEDO

Am doua spete in care ma confrunt cu niste probleme in ceea ce priveste admisibilitatea plangerii CEDO.

Prima problema se refera la epuizarea cailor de atac interne. In cautarile mele am avut parte de o serie de pareri contradictorii si prea putin material de studiu in afara de textul conventiei plus colectia online HUDOC.

Este necesar sa se fi epuizat si caile de atac extraordinare (atunci cand sunt intrunite conditiile pentru folosirea acestora) sau pot inainta o plangere catre CEDO fara sa astept decizia instantei referitoare la contestatia in anulare speciala?

Mentionez ca in vreo cateva luni voi afla raspunsul la aceasta intrebare direct de la sursa pt. ca deja am inaintat o cerere inainte de a obtine raspunsul tribunalului in ceea ce priveste contestatia in anulare :P

Oricum, as vrea sa ma scutesc de o munca in plus si sa aflu de pe acum ce sanse are cererea mea in aceste conditii.



Problema a doua: este sau nu admisibila o plangere inaintata de catre o societate comerciala?

Speta suna cam asa: la o societate comerciala, in urma unui control, s-a dispus, prin procesul verbal de constatare a contraventiei, confiscarea unor sume de bani considerate ca ar avea provenienta ilicita.

Avocatul care s-a ocupat de judecarea in prima instanta si in recurs a avut o prestatie.......... indoielnica. La fel a fost si cea a instantei care a judecat cauza. Eu acum am posibilitatea de a folosi calea contestatiei in anulare si memoriul catre CEDO.

Revenind: este sau nu admisibila o cerere inaintata de catre o societate comerciala? Art. 34 enumera titularii plangerilor adresate CEDO: persoane fizice, organizatii neguvernamentale si grupuri de particulari. Eu vreau sa stiu daca aceasta enumerare are titlu exemplificativ si poate fi extinsa pentru a include si sfera S.C.-urilor sau nu.


Stiu ca e un mesaj cam lung, asa ca va multumesc pt. rabdarea de a-l fi citit :)
Cel mai recent răspuns: hellenburgous , utilizator 15:28, 27 Iunie 2007
1.Eu stiu ca se mentioneaza epuizarea tuturor cailor de atac , ceea ce ar insemna si extraordinare. Nu bag mana in foc.
2.Nu stiu ce aparare a avut firma , insa cea mai buna varianta sa luati banii inapoi este sa si insuseasca banii , o persoana fizica .Ar trebui sa fie o persoana pentru care justificarea provenientei banilor n-ar fi o problema. Ceea ce ati putea sa faceti si in Romania.
Alte pareri...? A caror scop sa nu fie castigarea premiului saptamanal pentru cel mai mare numar de mesaje postate pe forum...?

No offense ;)
1. Trebuiesc epuizate toate caile de atac interne;
2. Pot depunere plangere la CEDO si persoanele juridice;

Pentru mai multe informatii vezi site-ul Consiliului Europei/ Biroul de informare /Bucuresti : www.coe.ro
(in stanga jos, gasesti info CEDO)
Eu am recuperat prin instanta banii confiscati cu varianta pe care am prezentat o mai sus. Daca ti se pare nedemn de luat in seama , e problema ta. Bye the way , nu concurez la nr de mesaje , nici la carti. Intreaba admin ul.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2007
hellenburgous, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac hristo hristo Buna seara, Ce cai de atac mai sunt posibile dupa o hotarâre definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie? (vezi toată discuția)
Hotararile definitive admise de cedo. _Alin_ _Alin_ Doresc sa inteleg mai bine despre care hotarari / decizii definitive date de instantele din Romania pot fi admise de catre CEDO, pentru ca citind prin ... (vezi toată discuția)
Proceduri cedo marinica71 marinica71 am o hotarare definitiva si irevocabila la iccj intr un proces civil de stabilire a succesiunii unde mi s au incalcat mai multe drepturi.pot face o sesizare la ... (vezi toată discuția)