avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general divizarea unei societati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

divizarea unei societati

in cazul in care se face divizarea unei societati(aceasta cedeaza unei alte societati activele,pastrandu-si datoriile) ce inregistrari contabile se fac pt.cele 2 firme?(pt cea care cedeaza si pt cea care primeste).
mai exact,o firma cedeaza celeilalte mijloace de transport si imobile.cum ma scad de la cea care cedeaza cu soldurile lui 212 si 2133 si cum ma incarc la cea care primeste...:-/
am fost sfatuita sa folosesc conturile din afara bilantului,dar in acest caz nu imi mai dau egalitatile intre debit si credit...
:help:
Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2010
cristianasiia, utilizator

Alte discuții în legătură

Leasing operational ioanaep ioanaep Buna ziua, In cazul in care s-a cumparat o masina prin leasing operational care este valoarea care se va amortiza in contabilitatea cumparatorului? In ... (vezi toată discuția)
Scoatere autoturisme din evidenta contabila marcusalex marcusalex Buna ziua, am si eu o mica intrebare.Am avut un SRL pe care de anul acesta l-am suspendat, si in contul 2133 am inregistrata o anumita valoare rezultata din ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile contract novatie adina_beb adina_beb Buna ziua Societatea la care lucrez a incheiat un contract de novatie cu o alta societate pentru un autoturism si nu stiu care sunt inregistrarile contabile ... (vezi toată discuția)