avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... informatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

informatii

Doresc sa stiu daca intr-o gradina particulara la care sunt eu proprietar, din cauza vremii urate un pom fructifer sau un nuc se rupe din radacina trebuie cerut ceva aprobare de la primarie???
La mine ieri un nuc a cazut pe casa, s-a rupt din radacina din cauza vremii urate, si de la primarie n-i s-azis ca avem voie doar sa-l taiem daca plantam alti 3 nuci in gradina noastra. A trebuit sa fac si poze cu nucul mare cazut pe casa veche batraneasca, si morman dupa ce s-a taiat pe bucati. Asa trebuie sa duc pozele la primarie azi, altfel risc amenda.
Va rog sa-mi ziceti daca este vreo lege referitor la asa ceva
Cel mai recent răspuns: alintaroma , utilizator 14:42, 1 Iulie 2010
Pentru pomii din gradina proprietate personala...amenda contraventionala pentru taiere nu am auzit...
Doar daca nu este vorba despre un spatiu public ingradit de dv. fara aprobare si fara a fi proprietar tabular pe acesta. Atunci da, se aplica aceasta regula. ;)
va multumesc mult pt informatie.
Mai am o problema tot ce modificam noi in gradina sau in curte ne trezim cu amenitari de la vecini ca ne reclama la primarie.

E proprietate privata mostenita din 2002 de 3 nepoti dupa bunica mea, de atunci la primarie cand aud de adresa noastra deja stiu ca am facut ceva modificari in gradina sau in curte.

Ce pot face in cazul acesta??
Faceti o plangere la politie pentru amenintari impotriva vecinilor. Poate asta ii va potoli. Cam atat va pot recomanda acum. ;)
Cu privire la tăierea nucului, vă recomand sa citiţi Legea nr. 348/2003 " Art. 28. - Defrişarea fără autorizaţie a plantaţiilor de pomi fructiferi, indiferent de forma de proprietate, cu o suprafaţă mai mare de 0,5 ha, sau a plantaţiilor de arbuşti fructiferi cu o suprafaţă mai mare de 0,2 ha, precum şi a nucilor sau a castanilor comestibili, indiferent de sistemul de cultură, constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tăiere nuc NutuC NutuC Bună ziua! O vecină de a mea a tăiat ieri un nuc, acesta a căzut peste firele de curent electric și conexiune la rețelele de telefonie, rămânând ... (vezi toată discuția)
Taierea unui nuc de pe proprietate privata mariapopescu mariapopescu Pentru taierea unui nuc crescut razlet pe proprietate privata este nevoie de autorizatie? Legea din 2008 care completeaza legea pomiculturii din 2003 ce ... (vezi toată discuția)
Distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor vasilica52 vasilica52 Va rog sa-mi spuneti care este distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor si care este baza legala. Doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)